De gemeente Zoetermeer organiseert dit jaar voor de 4e keer de wedstrijd van de natuur- en milieuvriendelijkste tuin van Zoetermeer. U kunt meedoen door de tuinenmeetlat in te vullen. Deze vindt u op www.milieuvriendelijkstetuin.nl van het Rotterdams milieucentrum en u klikt op de button voor Zoetermeer.

bloemenEr zijn 2 categorieën: Particuliere tuinen rondom woningen en balkons.

Aan de hand van de puntentelling van de meetlat en foto’s worden 10 tuinen geselecteerd. Deze tuinen worden, na afspraak, vanaf augustus bezocht door een tuinenjury bestaande uit deskundigen Er wordt extra gekeken naar het voorkomen van libellen en vijvers in de tuin. De prijsuitreiking vindt plaats in oktober.

U kunt tot 1 augustus 2014 uw tuin via de tuinenmeetlat aanmelden.

Duurzaam Zoetermeer

Deze wedstrijd is onderdeel van het project Duurzaam Zoetermeer, onderwerp biodiversiteit. Leven in een groene natuurrijke omgeving maakt de mens gezond en gelukkiger. Daarbij wil de gemeente graag de natuurlijke verscheidenheid aan planten en dieren op haar grondgebied bevorderen. Alle organismen leven in een complex netwerk met elkaar samen. Ook tuinen en balkons kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

-advertenties-

-goede doel-