Formateur Eddy Schuyer en informateur Robin Paalvast geven een toelichting op het hoofdlijnenakkoord

 

Het hoofdlijnenakkoord is bijna af en wordt vanaf woensdag 23 april aan de stad gepresenteerd, waarna inwoners hierop kunnen reageren. Informateur Robin Paalvast: “Tijdens de verkiezingen was participatie al een belangrijk onderwerp, we willen hier nu uitdrukking aan geven door alle inwoners in de gelegenheid te stellen te reageren op het akkoord”. Vanaf 23 april kunnen inwoners reageren via de website, de facebookpagina en het twitteraccount van de gemeente, wie liever op papier reageert kan terecht bij het Stadhuis en de wijkposten.

In het hoofdlijnenakkoord wordt het algemeen doel per hoofdlijn aangegeven, waar de gemeente zich de komende vier jaar op gaat richten. Inwoners kunnen bij de verschillende punten aangeven wat zij belangrijk vinden. Hoofdlijnen zijn bijvoorbeeld: Goed onderwijs voor iedereen, sport/cultuur en vrije tijd, veiligheid binnen de wijk, het armoedebeleid en bruis en beleving in de stad.

Nu de informateur Robin Paalvast klaar is met zijn werk gaat formateur Eddy Schuyer (landelijk D66) verder met de besprekingen om het college te vormen. De heer Schuyer is een vreemdeling in Zoetermeer, wat voor een onpartijdige kijk op de zaken zorgt. Hij vindt de sfeer bij de onderhandelingen zeer goed : “men gunt elkaar iets en is bereid elkaar de ruimte te geven in de onderhandelingen”. Informateur Schuyer heeft dan ook goede hoop dat het college er op deze manier goed uit zal komen, maar zijn missie is natuurlijk pas geslaagd als het college ook daadwerkelijk benoemd is.

-advertenties-

-goede doel-