palmpasen 2014 065

palmpasen 2014 041De kinderen van kbs De Spelevaert aan de Irisvaart in Seghwaert hebben Palmpasen gevierd op vrijdag 11 april. De bovenbouw had eerst een viering met het mooie verhaal van Palmpasen in de aula en de onderbouw had hetzelfde in de speelzaal. Hierna gingen de kinderen onder leiding van de leerkrachten en ouders op pad om mandjes met chocolade- paaseitjes te gaan brengen naar ouderen en gehandicapten in de omgeving. Deze eieren hadden ze allemaal van thuis meegebracht en de mandjes hadden ze zelf gemaakt.

De kleuters en groep 3 gingen op bezoek in verzorgingshuis ’t Seghe Waert aan de Vaartdreef. Daar werden ze ontvangen met limonade en iets lekkers. Er werd voor de bewoners liedjes gezongen en de mandjes met eieren werden uitgedeeld, eerst in de recreatiezaal en daarna ook in de diverse huiskamers. Het bezoek werd door de bewoners bijzonder op prijs gesteld en ze zongen uit volle borst mee met de kinderen.

palmpasen 2014 049De grotere kinderen (groep 7) gingen naar de Herbergier aan de Zegwaartseweg en groep (8) ging naar het Lange Landziekenhuis, waar tevens gezongen werd en getrakteerd op mandjes met paaseieren. Een andere groep ging naar de Petuniatuin om mandjes te brengen naar de ouderen, die daar wonen en ze een vrolijk Pasen te wensen. De kinderen vonden het heel leuk eens iets voor ouderen, zieken en gehandicapten te doen!

-advertenties-

-goede doel-