Foto LaaienlichtersTheater Dwarf speelt 24 en 25 april en 11 mei Laaienlichters in het Leids Volkshuis, Apothekersdijk 33a, Leiden. Een muzikale komedie naar de Bedelaarsopera van John Gay. Over corruptie, fraude en winstbejag en met gangsters, hoeren en advocaten. In een tijd toen de dood aan de galg nog normaal was, maar verder net als nu, want misdaad loont! Met muziek van Koos Mark en regie van Peter Lintelo.

Regisseur Peter Lintelo van Theater Dwarf is voor Zoetermeer geen onbekende. Hij was jarenlang directeur van Theaterschool Zoetermeer en later hoofd van de afdeling Theater aan het CKC. Ook produceerde hij menig theatervoorstelling in Zoetermeer, waaronder UBU en Gerbrand. Hij is nu terug met een geheel nieuwe productie Laaienlichters, naar de Bedelaarsopera van John Gay.

“Dit stuk uit 1729 is nog altijd actueel”, zegt Lintelo. “Als het gaat om fraude en winstbejag is er sinds de 18e eeuw niet veel veranderd. Daarom moeten we het ook aan de kaak stellen, maar wel op een smalende manier, om te lachen.”

Laaienlichters is een muziekvoorstelling over de crimineel Macheath. Alle vrouwen zijn gek op hem, maar er staat een prijs op zijn hoofd. Iedereen wil die de prijs wel innen: hoeren, gangsters, advocaten. Wie niet? Het is crisis! Wat volgt is een kleurrijke komedie met een omgekeerde moraal.

Dirigent en arrangeur Koos Mark, bekend van de musical Tsjechov, verzorgde de muziek. Twaalf spelers uit de regio Zuid-Holland nemen de rollen van hoeren, criminelen en ander uitschot voor hun rekening. Met de geheel eigen vormgeving van Leni Lintelo is Laaienlichters weer een echte Dwarf voorstelling.

Kaarten

Meer informatie en kaarten via www.theaterdwarf.com . Kaarten in voorkoop € 10,-, aan kassa € 15,-. De voorstellingen zijn in het Leids Volkshuis, Apothekersdijk 33a, Leiden op donderdag 24, vrijdag 25 april en op zondag 11 mei om 20.15 uur. Op zondag ook om 14.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-