Tijdens het 3e weekend van augustus 2014 (14, 15, 16 en 17 augustus) zal op het terrein van voetbalclub s.v. DWO het Stichting DaDa-voetbalevenement plaatsvinden. Het evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door vier voetbalclubs uit Zoetermeer. Het weekend zal in het teken staan van alles waar Zoetermeer trots op mag zijn. Sport, bedrijfsleven, cultuur en liefdadigheid ontmoeten elkaar tijdens dit unieke evenement. In Zoetermeer werden al eerder Stichting DaDa voetbaldagen georganiseerd, maar nooit eerder van dit formaat.

                                                               

Waarom dit unieke evenement? Omdat sport verbroedert!

persbericht 2014-04-10Zoetermeer is een dynamische en energieke stad, waar volop gesport wordt, het bedrijfsleven bloeit en de culturele sector bruist. Vier voetbalverenigingen in Zoetermeer (s.v. DWO, s.v. DSO, FC Zoetermeer, s.v. Oosterheem), met in totaal 4.000 leden, zullen jaarlijks in samenwerking een voetbalevenement organiseren, waarbij de gastclub rouleert evenals het lokale project van Stichting DaDa waaraan een substantieel deel van de opbrengsten wordt geschonken.

Dit evenement is voor en door Zoetermeerders georganiseerd en het maatschappelijke karakter is het belangrijkst. Het 4-daagse evenement heeft voetbal als rode draad, maar zal een weerspiegeling zijn van een veel breder spectrum dat Zoetermeer te bieden heeft. Zo zullen diverse Zoetermeerse artiesten namens het CKC optreden, is er volop ruimte voor het bedrijfsleven om zich te profileren en om te netwerken en er zal een grote verscheidenheid aan kraampjes aanwezig zijn met allerlei voetbalartikelen of waar men iets te eten of drinken kan bestellen.

De eerste elftallen van de clubs zullen in een onderling toernooi gaan strijden om een prestigieuze wisselbokaal, maar ook alle andere teams gaan strijden om prijzen. Zo is er een 7-tegen-7-toernooi voor 35-plussers en een groot jeugdevenement.

Dit jaar vindt de aftrap van deze nieuwe Zoetermeerse traditie plaats in het Westerpark, met als belangrijkste aanleiding het 75-jarig bestaan van s.v. DWO.

Foto: Rutger van Beusekom

-advertenties-

-goede doel-