Door de overweldigende respons op een crowdfunding campagne kan WAAR op 19 april haar deuren openen in Stadshart Zoetermeer. WAAR Zoetermeer opent aan Hogerop 21.

ditiswaarBij WAAR worden fairtrade en duurzame cadeauartikelen uit de hele wereld verkocht. Alle producten in de collectie hebben een duurzaamheidskeurmerk. Ook in de winkel zelf staat duurzaamheid centraal; er wordt gebruik gemaakt van FSC hout en gerecycled karton voor de inrichting en de cadeautjes worden ingepakt in gerecycled fairtrade papier. Een tasje om de spullen in mee naar huis te nemen kan, maar dan wel eentje van gerecyclede PET-flessen.

Monique van Geemert, shoppingcenter manager Stadshart Zoetermeer: “Een winkel die pas opent als het publiek er brood in ziet, dat moet wel een succes worden. We kijken dan ook erg uit naar de komst van WAAR. De producten van WAAR zijn leuk, origineel en dragen bij aan een betere wereld. We hopen op veel enthousiaste bezoekers!”

kadoCrowdfunding maakt duurzaam concept mogelijk Alle winkels van WAAR worden deels gefinancierd door het publiek. WAAR zet hiervoor crowdfunding in. Eind vorig jaar ging er een nieuwe campagne van start voor de opening van de 11e winkel. De respons was echter vele malen groter dan verwacht. Binnen 5 dagen was het beoogde bedrag van €25.000,- bereikt en na 60 dagen stond de teller op €83.200,-. Genoeg voor drie nieuwe winkels.

Michiel van der Wel, Directeur WAAR Retail: “We zijn enorm blij met het succes van de crowdfunding campagne. Niet alleen vanwege het uiteindelijke bedrag, maar ook vanwege de enthousiaste reacties en het vertrouwen in ons concept. Het laat zien dat wanneer we samenwerken, we de wereld inderdaad een beetje mooier kunnen maken.”

-advertenties-

-goede doel-