Op donderdagavond 10 april organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in het nemen van energiebesparende maatregelen in hun huis: van tochtstrip tot energieneutraal wonen. Aan bod komen warmtebeelden van woningen, die gemaakt zijn tijdens energiesafari’s in buurten met veel dezelfde soorten woningen. Verder is er aandacht voor renoveren om energieneutraal te kunnen wonen. De avond begint om 19.45 uur en vindt plaats in de raadzaal van het Stadhuis, ingang Markt 10. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 14 079 (5 cijfers).

duurzame-energie-verlichtingOp de warmtebeelden van de energiesafari’s is duidelijk te zien waar warmte uit woningen lekt. Zo kunnen de bewoners gericht energiebesparende maatregelen nemen. De warmtebeelden zijn gemaakt in diverse buurten in Driemanspolder, Meerzicht, Buytenwegh en Seghwaert. In deze wijken staan veel gelijke woningtypes, die ouder zijn dan 1980. Deze huizen zijn van oorsprong minder geïsoleerd, waardoor de kans groot is dat er onnodig energie verdwijnt uit de woning.

Energieneutraal

Tijdens de avond is er ook informatie over het renoveren van het huis om energieneutraal te kunnen wonen. Energieneutraal wil zeggen dat de woning net zoveel energie opwekt dan ze verbruikt. De jaarlijkse energierekening van de woning wordt dan €0. Dit geldt zeker voor rijtjeshuizen die tussen 1950 en 1980 gebouwd zijn. Deze huizen zijn minder goed geïsoleerd, dus verdwijnt hier veel warmte door kieren en via niet geïsoleerde muren en daken. Het bedrag dat huiseigenaren niet meer voor energie hoeven te betalen (gemiddeld € 165.-), kunnen zij gebruiken om de verbouwing te financieren. Met zo’n verbouwing wordt een huis in één klap comfortabeler, mooier en dus waardevoller.

-advertenties-

-goede doel-