nick und simon-2960-Edit-4

Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is de laatste weken bestookt met de vraag welke artiesten komen optreden bij het Bevrijdingsfestival. Dit laat wel zien dat dit festival niet meer weg te denken valt uit Zoetermeer. Zonder twijfel is het Bevrijdingsfestival het feest waar het Zoetermeerse publiek op rekent! Waar inwoners elkaar ontmoeten! Ook dit jaar wordt het publiek daar niet in teleurgesteld. Maar liefst vier artiesten met bands betreden het podium op de Markt. Met klinkende namen als Nick & Simon en de 3JS. Met als voorprogramma HeavyLight en zangeres Jacky!

De 3JS en Nick & Simon zetten de toon

Nick & Simon veroveren al sinds 2006 de hitlijsten met hun aanstekelijke muziek. Zij hebben een stempel gezet op de Nederlandse muziekwereld met hits als Rosanne, Kijk Omhoog, Een Nieuwe Dag en Julia. Met hun charme en populaire meezingers gaan ze er op de Markt een waar feest van maken. Maar ook de 3JS zullen met hun Nederlandstalige pop met een flinke scheut Ierse folk, inslaan als een bom. Sinds 2007 groeide de groep uit tot één van de best verkopende acts van Nederland die moeiteloos grote festivals, twee keer een uitverkochte HMH en zelfs stadions bespeelde.

Zangeres Jacky bracht, onder veel aandacht van de media, in 2013 haar debuutalbum “Living In A Lovesong” uit. De titelsong en het aanstekelijke “I Don’t Want To” verschenen tot nu toe als singles en werden gedraaid op een groot aantal regionale zenders, op 100%NL en op Radio 2. Momenteel treedt zij op als ‘special guest’ bij de theatertour van Jan Smit. De band Heavy Light bracht in februari 2013 de eerste single "HEY" uit. Ze werden 3FM ‘Serious Talent’, speelden diverse keren in o.a. de Wereld Draait Door en hun clips werden gepromoot op de website van Cold Play. Op 16 maart 2014 hebben zij hun tweede CD ‘Ýour Kingdom’ uitgebracht.

heavylight promo 2014 1 - credit adrian kuipers high resa 3JS Persfoto Jacky persfoto
HeavyLight De 3 Js zangeres Jacky

Vrijheidsrap en PlusSupportAct

Tussen de optredens door hoeft het publiek zich niet te vervelen. Naast de uitvoering van de Zoetermeerse Vrijheidsrap door rapper ‘Huizbaaz’ wordt het podium bestegen door het trio PlusSupportAct. Een veelzijdige band die in 2010 zijn oorsprong vond bij de theatertour van Najib Amhali. Het drietal bleek van meet af aan een zinderende muzikale chemie met elkaar te hebben. Zij zullen zorgen voor een boel gezelligheid. Nadat verleden jaar het afsluitende vuurwerk node werd gemist is er goed nieuws: Dit jaar wordt 5 mei 2014 in Zoetermeer afgesloten met een groots en daverend vuurwerk!

Plaats & Tijdstippen

Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op maandag 5 mei 2014 op de Markt te Zoetermeer. Traditiegetrouw vinden er overdag van 13.00 tot 17.00 uur veel uiteenlopende activiteiten plaats, zoals het Open Podium met dans en muziek. De activiteiten op 4 en 5 mei overdag zijn vooral gericht op jongeren, gezinnen en op de senioren in Zoetermeer. Het hele programma is uiteraard te vinden op www.promotiezoetermeer.nl

Het avondfestival begint om 18.30 uur. Kom dus op tijd want vol = vol. Uiteraard is de toegang zoals gebruikelijk gratis!

Het Bevrijdingsfestival wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, de Zoetermeerse woningcorporatie De Goede Woning en Fonds 1818. De speciale twitter hashtag is #5mei079.

-advertenties-

-goede doel-