MEVEPalensteinMEVE, de kledingbank van Zoetermeer, is sinds augustus 2013 gevestigd in een ruimte aan het Belvédèrebos in Meerzicht. Mensen in de minima kunnen bij de kledingbank gratis kleding afhalen, dit is voor veel gezinnen een uitkomst als zij zelf geen nieuwe kleding meer kunnen betalen. Bij MEVE (Voor Elkaar Met Elkaar) staan op dit moment al ruim 1600 gezinnen ingeschreven.

Helaas was het pand aan het Belvédèrebos maar tijdelijk beschikbaar,de afspraak was dat MEVE eruit moet zodra zich een nieuwe huurder zou aandienen. Een paar dagen geleden hoorden de initiatiefnemers van de kledingbank dat er een nieuwe huurder is gevonden en zij er dus uit moeten. Zaterdag 12 april is al de laatste dag voor MEVE op deze locatie.

Met man en macht is MEVE nu op zoek naar een andere ruimte, het liefst in Meerzicht. Initiatiefnemer Raymond Pouw: “We willen de mensen die van ons afhankelijk zijn niet teleurstellen en stellen alles in het werk om deze service voor de mensen te kunnen blijven bieden! De vrijwilligers steken er al hun tijd in en iedereen is vastbesloten om er het beste van te maken. Want dat is MEVE, wij blijven positief en zoeken naar oplossingen!”

Er is een mogelijke nieuwe locatie, maar hier moet dan wel een hoge huur van €2000,- per maand voor worden neergeteld, geld dat in de non-profit organisatie er gewoon niet is. MEVE roept dan ook iedereen op om mee te denken en te zoeken naar een goedkope ruimte, donateurs, sponsors…!

Uitverkoop

Om geld bijeen te krijgen voor een nieuwe locatie en de verhuizing zal MEVE van 9 tot 12 april vanuit de winkel verkopen, voor bodemprijzen tot 3 euro. Eigenlijk is dat tegen de filosofie van de kledingbank die de kleding normaal gratis weggeeft aan mensen die het hard nodig hebben, maar nood breekt wetten. MEVE nodigt dan ook iedereen uit om in de uitverkoop goede kleding te kopen, om zo de overgang naar een nieuwe locatie te steunen. De uitverkoop zal duren tot zaterdag 12 april 13 uur, daarna wordt er verhuisd!

De MEVE locatie in Palenstein blijft gewoon geopend aan het Van Duvenvoordepad 13 (in Participatiecentrum), maar deze locatie is te klein om alle klanten van MEVE te kunnen helpen.

Wilt u ook MEVE steunen? Of heeft u een idee voor een nieuwe ruimte, kent u een sponsor? Neem dan contact op met Raymond Pouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., https://www.facebook.com/raimondpouw

-advertenties-

-goede doel-