De verschillende media zijn voor iedereen interessant, ook kleine kinderen weten hier vaak al alles van. De Media Ukkie dagen zijn ervoor om kinderen van 0 t/m 6 jaar en ouders/opvoeders nog een beter zicht te laten krijgen van de media. Op woensdagmiddag 9 april van 14:00 tot 16:00 organiseert de Hoofdbibliotheek een mediamiddag. Bent u geïnteresseerd en is uw kind gemotiveerd? Met gratis toegang kunnen u en uw kind kennismaken met de media!

 

Programma:

mediaukkies 480px bannerDe Hoofdbibliotheek heeft een digitale leeromgeving genaamd Let’s Learn. Tijdens de mediamiddag kunnen kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun ouders/opvoeders hier terecht voor informatie over digitale prentenboeken, geschikte apps voor kleine kinderen en een workshop waarbij kinderen zelf een digitaal prentenboek kunnen maken met de Boek-O-Matic.

Het Programma van de middag komt er als volgt uit te zien:

14.00 – 14.30 uur: Informatie over geschikte, gratis apps voor kinderen

14.30 – 15.00 uur: Digitale prentenboeken bekijken

15.00 – 15.30 uur: Workshop digitale prentenboeken maken (max. 10 deelnemers, kosten €1,00 per prentenboek)

Bij grote belangstelling voor de workshop wordt eventueel een tweede workshop gegeven van 15.30 tot 16.00 uur.

Belang van media

 

Media zijn niet meer weg te denken uit het gezin. Baby’s, peuters en kleuters ‘swipen’ gemakkelijk en ogenschijnlijk vaardig door kinderapps op tablets en smartphones. geboeid door felle kleuren, vrolijke geluiden en helder licht, kijken ze aandachtig naar YouTube-filmpjes, spelletjes en televisie. Ouders zijn ook dagelijks intensief met media bezig en dat maakt dat media voor kinderen nog interessanter worden. Daarnaast kan de media ook een moment van rust geven op zo’n drukke dag. De ouders zetten hun kinderen even voor de televisie of laten hun spelen op de tablet of smartphone.

-advertenties-

-goede doel-