Zoetermeer pakt groots uit, met schermen op het Marktplein waarop de inhuldiging te vinden is. Verschillende Zoetermeerders verwoordden hun Oranjegevoel bij onze reporters. Er zullen hier steeds meer quotes verschijnen vandaag.IMG-20130430-WA0000

Swen vond het "gezellig en druk". Ook Ashley vindt het gezellig: "Wat een grote mensenmassa!"

Wouter zegt over de troonswisseling: "Willem is er wel een keertje klaar voor." Dave vindt de sfeer lekker losjes: "We hebben een koning! 

Henk komt even buurten en gaat dan snel weer weg. "Het is me een beetje te druk." Over de troonswisseling: "Tja, het is een wisseling van de wacht. Het gaat gewoon door."

Evert zegt over de dag zelf dat er weinig activiteiten in de stad zijn voor kinderen. Over de troonswisseling zegt Evert: "Het is voor het eerst dat we een koning hebben, dus dat is wel apart."

Een medewerkster van het bedrijf "Proud of our King" vindt de mensen enthousiast en de sfeer gezellig. Zij hoopt dat het volgend jaar weer zo gezellig is.

update 15.40 uur:

Henny van de Hoeve vindt de saamhorigheid eruit springen. De mensen zijn gezellig met zijn allen bij elkaar.

Een groep Polen die sinds een week in Nederland is, zei: "We hebben het meest gewacht op de Koninginnedag. Wij vinden de sfeer heel leuk en vrolijk en wij zullen volgend jaar zeker terugkomen."

Gabriël en Annemieke vinden de Dorpsstraat het gezelligst. "De mensen zijn zo lekker vrolijk hier."

Koetsier Leon: "De abdicatie vond ik een mooi moment."

De hulpverleners vonden het een heerlijke vrije dag met het inmiddels in Zoetermeer doorgebroken Oranjezonnetje.

 

 

-advertenties-

-goede doel-