DSC 0128

Op deze speciale Koninginnedag was Zoetermeer Actief aanwezig bij de aubade. Er werd vrolijk door het oranjekoor veel bekende liedjes gezongen waardoor iedereen in de sfeer kwam. Eerst hield de voorzitter van de Oranjestichting een toespraak, waarbij de burgemeester een mooie oranje sjaal kreeg als cadeau. De burgemeester hield daarna ook nog een toespraak over koningin Beatrix en prins Willem-Alexander. Nadat ons Wilhelmus was gezongen door de burgemeester en alle toeschouwers konden de maatschappeliike stagiaires van Zoetermeer Actief het interview met de burgemeester beginnen. 

DSC 0116Het is niet niks om de burgemeester te mogen interviewen, daarom moesten wij als maatschappelijke stagaires ons hier op voorbereiden. Van te voren hebben wij een aantal vragen bedacht. Nadat de burgemeester zijn toespraak had gehouden, kwam hij na een aantal minuten naar ons toe. "Mijn enige voorbereiding voor vandaag was door te relaxen gisteren, rustig aan doen is voor mij hetgene wat werkt.", vertelde de burgemeester. Ook vertelde hij dat hij veel koninginnedagen heeft meegemaakt, maar dat dit zijn eerste keer in Zoetermeer was. In het Stadhart, de Dorpsstraat en het Marktplein vinden veel activiteiten plaats. De burgemeester zou straks nog overal gaan rond wandelen bij alle activeiten en alle verenigingen. 

Deze koniniginnedag vindt natuurlijk de troonwisseling plaats. Burgemeester Aptroot: "Als iemand had gevraagd gaat u een troonswisseling meemaken tijdens uw burgemeesterschap, had ik ja gezegd. Koningin Beatrix is natuurlijk geen dertig of veertig meer, iedereen wist dat het eraan zat te komen. Maar het was wel een verrassing dat het al in mijn eerste jaar als burgemeester zou zijn. De pers en de media hebben het goed geheim gehouden."

Na het interview bleven Mas Stagiaires Justin en Samar nog een paar minuten kletsen met de burgemeester.  Zij vonden dit best bijzonder omdat ze nog met de burgemeester over hun toekomst praatten. Het was een gezellig en spontaan interview, dat ze niet gauw vergeten!

 

tekst: Samar en Justin

-advertenties-

-goede doel-