obj-politie-autoDe politie heeft zaterdagochtend 27 april om 08.50 uur een 22-jarige automobilist uit Gouda aangehouden op de Oostweg in Zoetermeer nadat hij daar betrokken was bij een aanrijding.

Uit onderzoek is komen vast te staan, dat op de Rijksweg A12 een 26-jarige motorrijder uit Den Haag vanaf het Prins Bernhardviaduct te ’s-Gravenhage tot Zoetermeer door de automobilist werd achtervolgd. De automobilist probeerde daarbij meerdere keren de motorrijder omver te rijden en reed met hoge snelheid over de A12 en zelfs over een busbaan. Op de Rijksweg A12 liepen de snelheden op tot 180 km/u, waarbij de motorrijder meerdere keren door de automobilist werd geraakt.

Tijdens de achtervolging werd een andere auto in een bocht nabij Zoetermeer aangereden. Op de Oostweg vloog de bestuurder van de auto uit de bocht en kwam frontaal in aanraking met een andere automobilist die daar stond te wachten voor het verkeerslicht.

Kort na de aanrijding werd de verdachte door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol, de blaastest gaf een resultaat van 330 ug/l, waar 220 het maximale is. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

-advertenties-

-goede doel-