lok-zwembad-keerpuntHet heeft lang geduurd voordat er duidelijkheid kwam over de toekomst van Aquapark Keerpunt. Maar nu zal er vanuit het College van B&W een voorstel gaan naar de raad. De wethouder hoopt dit zo snel mogelijk aan de gemeenteraad voor te leggen om zo per 1 september 2013 het Keerpunt over te kunnen dragen aan de nieuwe eigenaren.

Er zijn meerdere gegadigden geweest die binnen de sluitingstermijn hebben gereageerd. Dit waren:

Het voorstel voor een leerbedrijf vind de wethouder sympathiek, maar brengt onvoldoende op. Het idee van De Ballenbak doet dit wel, maar dan alleen als huurder en niet als koper.

Buiten de sluitingstermijn meld zich dan ineens een derde partij. Het is een combinatie van de Poolschool die het 25 meterbad wil kopen en een beginnende ondernemer Sweet Lake Wellness die het recreatiebad en het buitengedeelte wil gaan hebben. De gemeente heeft meerdere gesprekken gehad met deze partij en ziet het meest in hun aanbod. Het zwembad kan verkocht worden voor 1,5 miljoen euro. Daarna spaart het de gemeente 3 ton per jaar aan kosten en onderhoud.

Wat gaat er gebeuren?

Poolschool H2O zal zwemlessen gaan geven in het grote bad. Zij krijgen een eigen ingang met eigen kleedkamers en andere benodigde ruimtes.

Sweet Lake Wellness gaat nu plannen maken hoe ze de binnen recreatie willen gaan vormgeven. Het zal een Wellness center gaan worden. Voor het buitengedeelte is er een plan om er een strandsetting van te maken onder de naam Sweet Lake Beach. De eigenaren van dit SLW zegt over zichzelf: "We are a wellness center. sauna, spa, pool, healthy food. massage, mud bath and yoga."

De raad moet nu een beslissing nemen en daarmee is het aanbod van De Ballenbak nog niet definitief van de baan.

 

Video: Wethouder Mariƫtte van Leeuwen van sport.

 

 

-advertenties-

-goede doel-