April stond in de wijk Meerzicht geheel in het teken van sport. Voor het eerst is deze maand gekroond tot sportmaand, waardoor er vanuit het wijkteam voor verschillende doelgroepen activiteiten werden georganiseerd.

mz-speelveldje2Tijdens de sportmaand is er onder andere gebruik gemaakt van de kostenloze/goedkope sportvoorzieningen die er in de wijk zijn, maar die nog niet iedereen weet te vinden. Marita Rodrigues (combinatiefunctionaris sport) heeft een programma opgezet voor zowel jong als oud. Zo is er volop gebruik gemaakt van de outdoor fitnesstuin aan het Abdissenbos, werd er door een groepje fanatieke ouderen aan de rollatorloop deelgenomen en was er voor cliënten van Middin een clinic dans en pilates georganiseerd.

In de laatste week van april vond daarnaast voor de tiende keer de Nationale Sportweek plaats waardoor er in heel Zoetermeer sportactiviteiten werden georganiseerd. In Meerzicht waren hiervoor de trainingen van de wijksportverenigingen opengesteld (dinsdag 15.45 tot 16:45 uur Karate en vrijdag 15.45 tot 16:45 tafeltennis) en was er woensdag een speciale oranje editie van de buitenspeelactiviteit Zoethout. Ruim 40 kinderen hebben hier (mede door het heerlijke weer) een geweldige sportieve middag gehad met veel leuke spelletjes en uitdagende recordpogingen.

Al met al is er door kinderen en volwassenen lekker bewogen!

Met dank aan de samenwerking met: Fysiotherapie Meerzicht, Gymnastiekvereniging Pro Patria, Middin, Stichting Piëzo en Vierstroom is er een leuk sportief aanbod gecreëerd.

 

-advertenties-

-goede doel-