Linde-8

Vandaag is een Koningslinde in het Heempark in Oosterheem (Tasmaniƫ) geplaatst door burgemeester Charlie Aptroot, wethouder Klaasjan de Jong en de kinderen van de basisschool Florence Nightingale ter ere van de aankomende troonswisseling op 30 april.

Linde-1 Linde-5
Wethouder Klaasjan de Jong en Burgemeester Aptroot worden welkom geheten door de kinderen Wim Kokx, Eric van Dijk en Rita Kiggen van de Oranjestichting (met oranje sjaal)  en Burgemeester Aptroot met wethouder Klaasjan de Jong

Burgemeester en wethouder werden enthousiast welkom geheten door de leerlingen van de basisschool in Oosterheem. Onder genot van een kopje koffie en een oranje koek konden de genodigden genieten van een optreden van de leerlingen die dansten en zongen op het liedje 'Bewegen is gezond' van Kinderen voor kinderen. Vervolgens waren de leerlingen klaar voor het echte werk.

Linde-5aOok Charlie Aptroot en Klaasjan de Jong trokken kaplaarzen aan en gingen op weg naar het Heempark om de Koningslinde te planten.

Sinds het einde van de 19de eeuw is het traditie om bij een troonswisseling een zogenoemde Koningslinde te planten. Het is een levend monument dat generaties lang herinnert aan een historisch en koninklijk moment. In tal van plaatsen in Nederland herinnert een monumentale Koningslinde aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

Deze nieuwe Koningslinde is niet de eerste herdenkingsboom in Zoetermeer. Er staan er al 9! De meest recente Koningslinde is geplaatst in het Wilhelminapark ter ere van de geboorte van de aankomende Kroonprinses Amalia.

Met scheppen vol aarde en het aanstampen hiervan werd het plaatsen van de Koningslinde voor Koning Willem Alexander afgerond door burgemeester Aptroot, wethouder de Jong en de leerlingen van de Florence Nightingaleschool. Natuurlijk hielpen de leerlingen ook om de boom water te geven.

Linde-9 Linde-10 Linde-11

Het begon op dat moment net te regenen dit was echter geen reden om de kleurrijke ballonnen niet op te laten. Met een luid gejuich werden de ballonen opgelaten en meegevoerd door de harde wind met wenskaartjes voor Nederland en de nieuwe Koning!

De Oranjestichting Zoetermeer zorgde vervolgens dat de leerlingen konden genieten van een feestelijk drankje met een heerlijke koek.

-advertenties-

-goede doel-