2013 0422006

Maandag 22 april hebben acht leerlingen van verschillende Zoetermeerse basisscholen met succes hun weerbaarheidstraining afgesloten. Het was voor het eerst dat Kwadraad deze training verzorgde voor de leeftijdsgroep van 8-10 jaar. Met een presentatie aan hun ouders sloten acht kinderen hun Weerbaarheidstraining af. In zeven weken hebben zij geoefend in het opkomen voor zichzelf, bij je mening blijven en het stoppen van een pester.

Onder leiding van het trainerskoppel Karen van der Hoeven en Mark Neijssel leerden de kinderen van groep 5 en 6 van verschillende basisscholen hoe ze zich weerbaarder kunnen opstellen.

Karen legt uit: “We hebben drie hoofdelementen in de groep. Het eerste is om elkaar goed te vertrouwen, zodat de training veilig voelt en je kan werken aan je leerdoel. De tweede is om te leren wat sociale vaardigheden zijn en hoe je die kan inzetten. De derde is het assertiever worden, het voor je mening durven opkomen op een handige manier.”

De training is een mengeling van praten en doen. Na een dag school heeft een kind niet genoeg concentratie om naar lange instructies te luisteren. Daarnaast is leren veel leuker als je zelf in actie mag komen.

Mark Neijssel vertelt dat de kinderen in deze groep erg snel leerden dat een stevige houding meer zegt dan een voorbedacht zinnetje. “Het leren stevig te staan met een rechte houding is enorm waardevol. Al in de derde les gaven zij elkaar in rollenspelen aan dat ze stevig moesten staan als ze zeiden: Stop, hou daar mee op.”

Na de zomervakantie start de volgende Weerbaarheidstraining bij Kwadraad.

Voor informatie over de Weerbaarheidstraining kunt u contact opnemen met Kwadraad via 088-900 4000 of via de website Kwadraad.nl

-advertenties-

-goede doel-