De gemeente Zoetermeer blijft ook dit jaar het wijkpreventieteam inzetten. Het team bestaat uit twee particuliere beveiligers die ’s avonds en ’s nachts surveilleren in de stad.

handhaving-autoAls proef wordt tot september voor enkele nachten per week een beveiliger vervangen door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). De gemeente gebruikt deze proef om te onderzoeken of een nachtelijke boa de aanpak van overlast bevordert.

Een boa heeft meer (strafrechtelijke) bevoegdheden dan een particuliere beveiliger. Hij/zij mag daardoor identiteiten controleren, proces-verbaal opmaken, bekeuren en personen aanhouden. In de periode februari tot augustus 2012 surveilleerde het team langs 72 aandachtsgebieden in de stad en werden er 247 meldingen doorgegeven. De nachtsurveillances die het team uitvoert, zijn aanvullend op de gezamenlijke wijkaanpak van onder anderen wijkagenten, team Handhaving en jongerenwerkers.

Zoetermeer Veilig

Het college van burgemeester en wethouders heeft veiligheid hoog op de agenda staan. Wat de gemeente nog meer doet voor de veiligheid in de stad staat op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-