theater-kwadrantDe staat van onderhoud van het Kwadrant theater is slecht en de licenties voor de brand en ontruimingsinstallaties lopen ten einde. Wethouder van Cultuur Hans Haring wil naar een structurele oplossing voor de gebruikers van het pand. Hij is daarnaast ook in gesprek met andere amateurgezelschappen om te bekijken waar hun wensen liggen.

Het aflopen van de licenties van de brand- en ontruimingsinstallatie was een tegenvaller en stelt iedereen voor het probleem dat het pand dicht moet voor 1 oktober.

Hans Haring: “Wij hebben nu twee opties. De eerste is het bekijken of het haalbaar is om tijd te winnen door een tijdelijke oplossing. De tweede optie is om te zoeken naar een structurele oplossing. Beide zijn we nu aan het onderzoeken.”

Het Kwadrant theater is voorheen een overslagcentrum geweest van Miss Etam. Het pand is eigendom van de gemeente en kost een ton per jaar. De extra kosten die er inmiddels bijkomen zijn een tegenvaller op de begroting, zo legde de wethouder uit.

Dé oplossing?

Hans Haring ziet mogelijkheden in het overgaan naar het CKC. Dit wordt momenteel onderzocht. De wethouder is hiervoor met alle partijen in contact. Een obstakel hierin is dat het huidige CKC hiervoor te weinig ruimte heeft. Mogelijk is er voldoende oefenruimte, maar de opslag van alle decorstukken die nu in het Kwadrant theater staan, zal niet gaan passen in het CKC. Ook moeten twee soorten instellingen bij elkaar gebracht worden, het commercieel gerichte CKC en de amateurgezelschappen.

Al eerder is er gesproken van een versterking van de Culturele as en een uitbreiding van het CKC met bijvoorbeeld een klein theater. Dit zal Hans Haring meenemen in zijn plan.

Voor de zomer wil de wethouder een plan aan de raad kunnen voorleggen. Op 21 Mei zal de raad het voorstel van ZóZoetermeer bespreken. Voor die tijd zal de wethouder van Cultuur het plan van uitbreiding aan het CKC gebouw onderzoeken.

 

Zie ons evenementen overzicht

Bij Uittips vindt u alle uitgaanstips voor theater, muziek en bioscoop

-advertenties-

-goede doel-