Menu1898In het kader van de komende troonswisseling, de 4 mei Herdenking en het Bevrijdingsfestival, wordt het Stadsmuseum Zoetermeer van 27 april t/m 12 mei omgetoverd in een Oranjemuseum, met historische foto’s van het koningshuis, oranje herinneringsstukken en souvenirs uit verzamelingen van Zoetermeerders.

Inhuldigingsdiner

Van 27 april tot en met 3 mei serveert Esquadraat Quality Catering een speciaal 10-gangen Inhuldigingsdiner in het Stadsmuseum Zoetermeer in de Dorpsstraat. Te midden van authentieke ‘oranje’ voorwerpen en gezeten aan prachtig gedekte tafels kunt u in een historische ambiance genieten van een ongekende culinaire beleving met op de achtergrond sfeervolle vleugelklanken. Esquadraat Quality Catering serveert een koninklijk menu, zoals het in 1898 aan het Hof geserveerd werd ter gelegenheid van de inhuldiging van prinses Wilhelmina als Koningin der Nederlanden.

De prijs voor dit 10-gangen diner bedraagt € 75,00 per persoon. Reserveer nu voor deze unieke gelegenheid bij Esquadraat Quality Catering: tel. 079-3160676 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie: www.esquadraat.nl.

 

4 en 5 mei

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Stadsmuseum Zoetermeer is traditiegetrouw de locatie waar de bloemkransen ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden ingezameld en van waaruit de Stille Tocht vertrekt. In het museum wordt de Tweede Wereldoorlog herdacht met een speciaal baken met voorwerpen en foto’s uit die tijd.

Het museum is tijdens de Oranjeweken te bezoeken voor de speciale entreeprijs van € 1,00.

-advertenties-

-goede doel-