20130420 12822

Sportwethouder  Mariëtte van Leeuwen en Frank Heijerman van DuraVermeer geven uitleg over het TranSportium

transportium-bovenTijdens de opening van de Nationale Sportweek stond Wethouder van sport, Mariëtte van Leeuwen ook even stil bij de mogelijke komst van het TranSportium naar Zoetermeer. Het TranSportium is een 100% particulier initiatief van een consortium van Siemens, Dura Vermeer, en Royal Haskonig/DHV. In het centrum voor innovatie en topsport staan onder meer twee 400-meter ijsbanen gepland en een multifunctionele sporthal voor diverse binnensporten.

Het TranSportium dingt mee in een bidprocedure met Almere en Heerenveen (Thialf) naar het verkrijgen van de A-status voor internationale topschaatswedstrijden en de vestiging van een nationaal Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) voor de schaatssport. NOC-NSF en de KNSB maken eind mei bekend wie de winnaar wordt.

Frank Heijerman van DuraVermeer vertelt waarom het TranSportium zo belangrijk is voor Zoetermeer: “Ik ben er trots op! Het begon met het idee voor een schaatsbaan, maar uiteindelijk is dat uitgegroeid tot een centrum voor topsport en innovatie. Topsport en innovatie zijn aan elkaar verbonden. Zonder innovatie geen topprestatie. Wij maken méér dan een schaatsbaan, er komt ook wetenschappelijk onderzoek en medische ondersteuning om de sporters te helpen. Het is ook een meerwaarde voor de economie, de totale investering is 200 miljoen. Dat is een enorme impuls voor de economie en we verwachten ook zo’n 480 arbeidsplaatsen te kunnen creëren.”

 

-advertenties-

-goede doel-