P4170002

20130417 102324Op 17 april werden burgemeester Aptroot en de heer Nawijn (lijsttrekker LHN) onder begeleiding van mevr. La Grand (directeur Palet Welzijn) met de ouderenbus vanaf het Gemeentehuis naar de Albrandswaard vervoerd, alwaar een groot deel van de fractie van de Lijst Hilbrand Nawijn hen stond op te wachten. De rit was een beleving op zich. De heer Aptroot liet zich door één van de gebruikers in de bus vertellen dat dit “het beste is van Zoetermeer”. Aangekomen op de Albrandswaard kreeg het gezelschap uitleg over de functie en werkwijze van Palet Welzijn. De heer Aptroot: “Palet Welzijn verzorgt prima activiteiten voor oudere inwoners van de stad.” Dit varieert van een seniorencontactbank, tot signalerend huisbezoek en de rolstoelvierdaagse.

Na de toelichting was er de mogelijkheid om bij de diverse activiteiten binnen te lopen en een praatje aan te gaan met de daar aanwezige vrijwilligers én deelnemers. Dit leidde tot geanimeerde gesprekken en vooral ook bewondering voor de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de (al dan niet oudere) medemens.

Als klap op de vuurpijl werd een kleine delegatie de mogelijkheid geboden om met een ouderenadviseur op huisbezoek te gaan bij een cliënt. Hieruit werd duidelijk hoeveel de ouderenadviseurs betekenen voor de ouderen in de wijk.

Het werkbezoek werd afgesloten met een heerlijk kopje soep met een broodje in Eetcafé Meerzicht van de Albrandswaard. De heer Nawijn besluit: “Het was een heel indrukwekkend werkbezoek. Fijn ook dat de burgemeester met ons mee wilde gaan. Nu heeft hij ook kunnen zien en horen hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor andere, veelal oudere, mensen. Als fractie zijn we erg onder de indruk van de activiteiten die worden georganiseerd en de hoeveelheid vrijwilligers die hieraan meewerkt. Het is goed als er meer aandacht komt voor de activiteiten van Palet Welzijn, zodat iedere Zoetermeerder weet wat ze allemaal organiseren, want het is voor iedereen toegankelijk. We steunen Palet Welzijn dan ook van harte in één van hun speerpunten voor dit jaar: meer zichtbaarheid voor het werk dat ze doen.”

-advertenties-

-goede doel-