foto nieuw Oosterheem

Het nieuwe onderkomen van het gezondheidscentrum in Winkelcentrum Oosterheem

Meer dan 12 jaar lang hebben de bewoners van de wijk Oosterheem het moeten doen met een ‘tijdelijk’ onderkomen van het gezondheidscentrum in hun wijk aan de Puttershoekstraat. Maar nu, na jaren van voorbereidingen en plannen maken, is het eindelijk zo ver: op 22 april 2013 gaan de deuren van een prachtig, nieuw gezondheidscentrum  Oosterheem aan het Oosterheemplein 231 open. De apotheek van het gezondheidscentrum, Kring-apotheek Oosterheem, verhuist een week later naar het gezondheidscentrum.

oh-gezhcentrum-oosterheem
De tijdelijke locatie van het centrum
André Louwen, directeur van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, is er heel blij mee. "Het wordt een heel compleet gezondheidscentrum, waar jong en oud terecht kan. Naast een apotheek, vijf huisartspraktijken, thuiszorg, twee oefentherapie- en fysiotherapiepraktijken en een tandarts, zullen jeugdgezondheidszorg, een jeugdpsycholoog en verloskundigen hier spreekuur houden. En  logopediepraktijk De Leyens opent in dit centrum een dependance. Een dergelijk breed aanbod past helemaal in het beleid van de minister om zorg in de buurt te versterken, en het gezondheidscentrum kan nog een stukje groeien. De huisartsen van het gezondheidscentrum hebben nog ruimte voor nieuwe patiënten om zich in te schrijven."

Willem Jan Adriaanse, hoofd FysioExperts vertelt over de bijzondere samenwerking in het gezondheidscentrum tussen FysioExperts en paramedisch centrum Impact. “Joined Care is de naam van het  trainingscentrum in het gezondheidscentrum, waar fysio- en oefentherapeuten van FysioExperts en Impact samenwerken. Een team van professionals biedt de mogelijkheid om onder vakkundige begeleiding verantwoord te bewegen. Wij hebben diverse specialisten in huis, zoals een manueel  therapeut, kinderfysiotherapeut, bekkentherapeut of haptotherapeut, maar bieden ook medische fitness en oefentherapie op het gebied van Parkinson, zwangerschap, fitkids of oncologie. Op deze manier wordt de juiste specialist aan de juiste patiënt gekoppeld en krijgt de patiënt precies de hulp en begeleiding die hij nodig heeft. Kwaliteit en maatwerk staan bij ons centraal!"

Wilt u precies weten welke hulpverleners er in dit Gezondheidscentrum zitten? Op www.zoetermeergezond.nl  vindt u alle informatie.

-advertenties-

-goede doel-