20130415 12413Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport, opent zaterdag 20 april met een circusact - waar ze wordt bijgestaan door Circus Never Mind – een nieuwe editie van de Nationale Sport Week. Plaats van handeling is de inmiddels traditionele sport- en zorgmarkt op het Stadhuisplein.

De Nationale Sport Week bestaat tien jaar en Zoetermeer doet voor de negende keer mee. De gemeente en een aantal sport- en leisureaanbieders grijpen ieder jaar dit evenement met beide handen aan om met diverse activiteiten sport op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen. Deze aanbieders zijn Ayers Rock, SnowWorld & SnowWorldfitness, Move4life, Zoetermeer Dichtbij, ROC ID College, McDonald's Zoetermeer, Attractiecentrum Zoetermeer.

Sport- en zorgmarkt
Deze  en veel andere sportaanbieders uit Zoetermeer staan zaterdag 20 april van 11.00 tot 17.00 uur op de sport- en zorgmarkt op het Stadhuisplein. Ook diëtisten en instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg zijn daar vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen zich bij de diverse stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van een aantrekkelijk programma op het podium midden op het plein. Bovendien kunnen ze gebruik maken van speciale acties via de sportweekbonnen en sportweekstrippenkaarten die worden uitgedeeld en waarmee ze ook nog eens kans maken op mooie prijzen.

Ook later die week kunnen de inwoners van Zoetermeer aan veel activiteiten deelnemen. Het aanbod staat op www.nationalesportweek.nl/sportactiviteiten/zoeken - bij 'uitgebreid zoeken' is de zoekterm 'Zoetermeer'.

Aan het eind van de sportweek, op zaterdag 27 april, houdt McDonald's aan de Zilverstraat tussen 14.00 en 18.00 uur een sportmiddag waarbij iedereen welkom is.

Koningsspelen
Leerlingen van Zoetermeerse basisscholen kunnen in deze week meedoen aan een andere sportieve activiteit, namelijk de Koningsspelen op 26 april. Tijdens deze dag - een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging – staan sport en spel centraal. Wethouder Mariëtte van Leeuwen bezoekt die dag de school die het origineelste programma heeft bedacht. Om 14.30 uur worden de Koningsspelen afgesloten met het planten van de Koningslinde in het Heempark.

Achtergrond
Zoetermeer vindt de Nationale Sportweek belangrijk, omdat daarin doelstellingen centraal staan die ook het gemeentebestuur nastreeft, zoals meer Zoetermeerders aan het sporten krijgen en het versterken van sportverenigingen.

-advertenties-

-goede doel-