KVK-4

Wethouder Emmens licht het publiek in over zelfstandig ondernemen

De Kamer van Koophandel Den Haag en de gemeente Zoetermeer organiseerden dinsdagavond samen een informatieavond over het zelfstandig ondernemerschap. Vele ondernemers in spé kwamen naar Dekker Party en Conferentie Centrum in Rokkeveen om zich te laten voorlichten.

Naast een informatiemarkt waar toekomstige starters terecht konden voor al hun vragen, was er een interactieve presentatie van het 10-stappenplan van 'Start eigen bedrijf' door een panel van deskundigen en ondernemers.

Robin van Kampen, starterscoördinator van de gemeente Zoetermeer, liet stap voor stap zien wat er allemaal bij komt kijken om een eigen onderneming te starten, bijgestaan door Theo Vrolijk van de Kamer van Koophandel, Rini Mudde van de Belastingdienst Haaglanden, Wouter Slats van Rabobank, Stefan Roeloffs van Flynth accountantskantoor en twee Zoetermeerse ondernemers Romy Harteveld van Mo&Ro Fashion en Karsten Buitendam van Fit Health.

De deelnemers hadden gelegenheid om bij iedere stap meerdere vragen te stellen aan het panel maar ook aan Wethouder Economische Zaken Bé Emmens die zich in het publiek bevond. Bé Emmens benadrukte dat de gemeente nieuwe ondernemingen nodig heeft en stimuleert. De gemeente vindt goed ondernemerschap belangrijk als motor van de lokale economie.

KVK-1 KVK-3 KVK-6

'Het is belangrijk om als ondernemer actief te zijn en te innoveren'.

De ondernemers in de dop hadden na een gevarieerd programma met do's en dont's voor het succesvol opzetten van een eigen bedrijf een reëel beeld gekregen van het zelfstandig ondernemerschap. Het begint allemaal met het kritisch naar je zelf kijken, vervolgens een ondernemersplan schrijven, dan nadenken over financiering, over bedrijfsnamen en rechtsvormen, over belastingen, over voorwaarden en verzekeringen, over registratie en vergunningen en dan kun je echt aan de slag!

En met de woorden van Theo Vrolijk: “Dromen, Durven, Doen!” gingen de deelnemers nog even na praten met een drankje en gegevens verzamelen bij de verschillende informatie stands.

 

Foto's: Patricia Munster

-advertenties-

-goede doel-