Last van oorsuizen of andere gehoorklachten?

De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) organiseert op donderdag 18 april een informatieavond over oorsuizen / Tinnitus. Deze informatieavond vindt plaats in het kader van de Week van het OOR (14 t/m 20 april 2013). De bibliotheek en de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) organiseren gezamenlijk deze themaweek over het oor en alles wat daarmee samenhangt. Dinsdag 16 april vindt bovendien een extra inloopspreekuur plaats bij medewerkers van de NVVS, van 11.00 tot 13.00 in de Hoofdbibliotheek

Informatieavond

oorDe informatieavond over oorsuizen vindt plaats op donderdag 18 april van 20.00 tot 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Wilt u deze informatieavond bijwonen? Dan kunt u zich (vooraf) aanmelden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 079 - 34 38 197.

Sprekers op deze avond zijn de heer H. J. Visser en de heer O. Wagenaar. De heer Visser is KNO-arts in het Langeland Ziekenhuis te Zoetermeer. Hij zal ingaan op de bouw en specifieke kenmerken van het gehoor. De heer Wagenaar is neuropsycholoog en specialist op het gebied van Tinnitus. Hij verzorgt als Tinnitusconsulent behandeladvies en training aan hulpverleners in de gezondheidszorg. Daarnaast geniet hij bekendheid door zijn publicaties over Tinnitus. Bekend van zijn hand is het boek 'Eerste hulp bij OORSUIZEN'.

Wat is Tinnitus?

Een ruis, een piep of gebrom. Een hoge toon of een lage toon. Een enkele keer een heel muziekstuk. Continue of afwisselend. Oorsuizen, oftewel Tinnitus, betekent geluid horen dat er niet is. Tinnitus kent allerlei vormen. De geluiden zijn er in werkelijkheid niet, maar u hoort ze wel. Dat voortdurende geluid in uw hoofd kan er in een hele lichte vorm zijn, maar ook allesoverheersend. Tinnitus kent vele oorzaken. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen in Nederland een vorm van oorsuizen. Het aantal mensen met Tinnitus neemt de laatste jaren toe.

Meer informatie over Tinnitus kunt u vinden op de website van NVVS.

-advertenties-

-goede doel-