20130415 12365

IMG 1288
Ontbijtje voor de 4 docenten in de aula
IMG 1281
Jaarlijks heeft het Oranje Nassau College een Goede Doelen Dag waarop de hele school zich inspant om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Voor Unicef wilden de docenten van het ONC Parkdreef iets extra’s doen. Al brainstormend kwamen zij op het idee van het Glazen Huis. Onder leiding van Erwin en Gudy werd de actie georganiseerd: een lokaal van de school werd omgetoverd tot Glazen huis, compleet met radio installatie en videocamera’s.

Maandagochtend genoten de vier docenten die drie dagen in het Glazen Huis zullen blijven nog even van hun (voorlopig) laatste ontbijt in de aula. Zij kregen van directeur Jan-Willem Bakker een overlevingspakket mee: veel deodorant en luchtverfrissers en een gezonde mix van groente en fruit. Daarna werden Barbera (docente Nederlands), Tjeerd (Engels en wiskunde), Eveliene (Nederlands) en Erwin (gym) door de directeur persoonlijk opgesloten in het Glazen Huis. Daan (biologie) zal morgen in het huis erbij komen. Op woensdagavond om 19.00 uur mogen ze er pas weer uit.

IMG 1289
Directeur Bakker sluit de docenten op
IMG 1291
Foto's Jan Zellenrath

Tegen betaling kunnen leerlingen en personeelsleden muziek aanvragen die in de pauzes wordt afgespeeld en berichtjes doorgeven die te lezen zijn op de digitale mededelingenborden. Alle klassen zetten zich in voor hun eigen actie om zo vele mogelijk geld te verzamelen. Zo zijn er klassen die p[ de Charity Day een high tea of lunch verzorgen voor bezoekers, doen leerlingen mee aan een hardloopwedstrijd of zamelen zij lege flessen in.

Docente Barbera : “Je merkt op school dat de actie heel erg leeft, de leerlingen vinden het spannend en willen heel graag meedoen aan de actie! Zo is er een groep die pannenkoeken heeft gebakken die wij vandaag gaan verkopen. Dat is wel afzien hoor, we zitten de hele dag in de pannenkoekenlucht zonder er zelf iets van te eten! Maar een andere klas heeft beloofd om alle sapjes en shakes te komen mixen, de smoothies-kookboeken liggen al klaar!”

Charity Day

Op maandag is er een spelletjesmarathon waarbij de leerlingen gesponsord worden. Dinsdagavond treden leerlingen op op het Open Podium. Hoogtepunt van de week is de ONC Charity Day op woensdag van 16.00 – 21.00 uur met een markt, een springkussen, een rodeostier, een rad van Fortuin, een karaokebar, een kunstveiling, muzikale optredens, verschillende restaurantjes en natuurlijk het vrijlaten van de opgesloten docenten. De dag wordt afgesloten met een feestje met dj.

Op deze dag zijn ook wijkbewoners van harte welkom! Zij kunnen een hapje eten in de restaurants die door de leerlingen worden geleid, of genieten van de optredens in de grote zaal.

Het ONC hoopt op een mooi bedrag voor het goede doel: de campagne van Unicef tegen kindersterfte. Want elk kind dat sterft is er één te veel.

Ook op ZFM

De actie zal iedere dag live op Radio ZFM te horen zijn om 11.40 uur.

-advertenties-

-goede doel-