PRE 5

Lynn Hansen (links) en Kirsten Haijes (rechts)

Op donderdag 11 april vond in de Marekerk in Leiden de diploma uitreiking plaats van het Pre-University College van de Universiteit Leiden. Van het Picasso lyceum waren er dit jaar twee leerlingen die hun diploma kregen: Lynn Hansen en Kirsten Haijes.

PRE 1

vlnr: dhr Smit (docent klassieke talen), Lynn Hansen, Kirsten Haijes, Jeroen van Grunsven (directeur a.i.) en Annelie Govaarts (decaan)
Tijdens deze feestelijke diploma uitreiking hield Lynn namens alle PRE studenten een mooie toespraak waarin zij terugblikte op de afgelopen 2 jaar en vertelde hoe waardevol Pre-University voor haar is geweest.

In het Pre-University college volgen getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit 5 en 6 Vwo twee jaar lang een speciaal ontwikkeld universitair programma voor leerlingen die behoefte hebben aan een wetenschappelijke uitdaging naast hun vwo-opleiding.

Het programma bestaat uit hoorcolleges, werkgroepen, en in het tweede jaar doen de studenten een eigen onderzoek. Zo heeft Lynn een onderzoek gedaan bij de medische faculteit met als titel: “The effect of islet dispersion on the insuline granules of bèta cells”

Kirsten heeft een literatuur onderzoek gedaan bij de faculteit Sinologie naar de slachtofferrol van China in de opiumoorlogen in de 19e eeuw. Meer informatie over deze onderzoeken staan op www.blokvijf.nl 

Beide leerlingen kijken met veel plezier terug op de afgelopen 2 jaar. Het heeft hen een bijzonder kijkje in de wereld van de wetenschap gegeven en zoals Lynn zei in haar toespraak: “PRE heeft me nog nieuwsgieriger gemaakt dan ik was voordat ik begon. Het vormde een andere, leukere uitdaging dan school. Er is een nieuwe wereld voor me open gegaan!”

Na de zomervakantie gaan beiden in Leiden studeren: Kirsten gaat Griekse en Latijnse taal en cultuur studeren en Lynn Geneeskunde. Maar eerst moeten zij nog wel even zwoegen op de laatste loodjes van hun examenjaar!

 

-advertenties-

-goede doel-