oh-nw-winkelcentrumWinkelcentrum Oosterheem viel vorig jaar de eer te beurt om genomineerd te worden voor de NRW (Nederlandse Raad van Winkelcentra) Jaarprijs 2013 naast winkelcentrum Emmerhout (Emmen) en winkelcentrum Raaks (Haarlem). De jury maakte woensdag 10 april de winnaar bekend. Winkelcentrum Oosterheem viel helaas niet in de prijzen. Deze eer ging naar Haarlem.

Het hart van de wijk Oosterheem als huiskamer voor de inwoners heeft een winkeloppervlak van een kleine 10.000m2. Het winkelcentrum wordt sinds de oplevering vorig jaar goed bezocht door de wijkbewoners, maar ook door mensen uit de regio. Veel mensen komen graag in het centrum omdat er veel verschillende winkels bijeen zijn gebracht, evenals voorzieningen zoals de wijkpost en de wijkbibliotheek.

oh-winkelcentrum2Het winkelcentrum bestaat verder uit 340 woningen en kantoorruimte. Winkelcentrum Oosterheem is een ontwikkeling van ING Real Estate Development en is eigendom van Corio Nederland. De architect is Jos van Eldonk van Soeters van Eldonk Architecten. De aannemer is van Omme & de Groot.

NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs heeft een belangrijke plaats verworven in de Nederlandse vastgoedwereld. Bij de beoordeling van de ingediende projecten speelt de mate waarin het project een bijdrage levert aan de kwalitatieve ontwikkeling van winkelcentra in Nederland een belangrijke rol. Projecten die voor de NRW Jaarprijs in aanmerking komen, zijn nieuwe en vernieuwde winkelcentra met een bedrijfsvloeroppervlak van 2500 m2 of meer.

Jury

De jury bestaat uit leden van Bestuur en Raad van Toezicht van de NRW, uitgebreid met externe deskundigen uit de disciplines overheid, duurzaamheid, architectuur en retail.

-advertenties-

-goede doel-