fietsenRond de Mandelabrug, zowel aan de kant van Rokkeveen als aan die van Driemanspolder, geldt sinds kort een fietsparkeerverbod. Dit houdt in dat fietsers in dit gebied hun rijwiel niet zomaar op de openbare weg mogen neerzetten, maar uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenrekken of bewaakte fietsenstalling. Bij de toegangswegen staan verkeersborden om fietsers hierop te wijzen. De afgelopen weken waarschuwden medewerkers van team Handhaving de fietsers voor deze nieuwe regel. Vanaf maandag 15 april zullen zij starten met het verwijderen van de foutgeparkeerde fietsen.

In een aantal gebieden in Zoetermeer geldt een fietsparkeerverbod, zoals in het Stadshart en nu ook bij de Mandelabrug. Patrick van Domburg (wethouder Wijk- en Buurtbeheer): “Deze maatregel is een eerste stap om de brug en de directe omgeving op te knappen. Op dit moment werken we samen met de omliggende bedrijven aan een verbeterplan.”

Verwijderde fietsen

Verkeerd geparkeerde fietsen krijgen een label. Als de eigenaar zijn fiets niet tijdig heeft verwijderd, dan worden deze fietsen naar het fietsdepot Haaglanden aan de Junostraat 24 in Den Haag gebracht. De eigenaren kunnen hun fiets daar ophalen tegen betaling van €25 aan verwijder- en bewaargeld. Dit kan alleen met pinpas. Voor het ophalen van een fiets zijn legitimatie en een eigendomsbewijs (zoals een fietssleutel of registratiebewijs) nodig. Meer informatie is te vinden op www.fietsdepothaaglanden.nl .

 

Zie ons evenementen overzicht

Alle cursussen voor u op een rij

Bij Uittips vindt u alle uitgaanstips voor theater, muziek en bioscoop

-advertenties-

-goede doel-