IMG 1885

Olav Witvliet neemt de cheque voor Stichting Spieren voor Spieren in ontvangst

20130406 11875Op elke BurgGolf baan in Nederland speelden zaterdag 6 april vele golfers voor het goede doel. Ongeveer 1300 deelnemers speelden op de 8 banen van BurgGolf, ten bate van Stichting Spieren voor Spieren. De wedstrijd werd gespeeld over 9 holes, om zoveel mogelijk golfers de kans te geven om mee te doen. De golfbaan in Zoetermeer heeft 18 holes waardoor twee groepen tegelijkertijd konden starten.

Ruben Tromp, manager van BurgGolf Zoetermeer: “We zien vandaag natuurlijk onze eigen leden, maar ook veel nieuwe bezoekers die echt voor het goede doel komen spelen. Het weer is perfect voor een goede flight en ook de baan is prima: de grond is mooi droog en hard zodat de ballen goed rollen. Perfecte omstandigheden om een middag lekker te golfen!”

De deelnemers leggen in 9 holes minimaal 4 kilometer af, maar hebben daar dan ook 2 tot 3 uur de tijd voor. Ook maakten in gratis golfclinics 90 deelnemers kennis met de golf sport.

20130406 11883 20130406 11901
Met één slag uit de bunker. Vrijwillige Marshals zorgen voor de veiligheid op de baan en helpen de golfers.

20130406 11893Het bedrag wat is opgehaald voor spieren voor spieren is tot nu toe €75.000 en zal gaan naar zuurstofmaskers voor kinderen. Kinderen met een spierziekte moeten soms beademd worden, maar de maskers zijn vaak niet geschikt voor kinderen. Hierdoor ontstaat lekkage, of drukplekken omdat het masker te strak moet worden aangetrokken. De TU in Delft is bezig met de ontwikkeling van een speciaal masker voor kinderen.

Op elke golfbaan van BurgGolf werd aan het einde van het toernooi een cheque in ontvangst genomen door een gezin met een kind die een spierziekte heeft. Op de baan in Zoetermeer werd de cheque door Florentine Steenberghe, Lisanne Lejeune en Winston Post uitgereikt aan Olav Witvliet.

-advertenties-

-goede doel-