Oberhausen 2

“De Nederlandse drakenbootcompetitie start officieel pas in april/mei, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Wij houden geen winterslaap maar blijven trainen, is het niet op het water, dan wel in de sportschool, in het Van Tuyllpark of in/rond het clubhuis”, zo vertelt Arjo van Tienhoven, trainer bij The Dutch Dragons. “Ook organiseren wij het eerste weekend van april op onze eigen locatie een trainingsweekend met andere clubs, waaronder een bevriende drakenbootclub uit Duitsland. Naast het fysieke aspect –er zal uiteraard samen getraind en geracet worden- is het ook een leuke manier om het seizoen in te luiden en op vriendschappelijke wijze onze krachten te meten met andere drakenbootliefhebbers.”

Drakenboot vereniging The Dutch Dragons reisde onlangs af naar het Duitse Oberhausen, om daar een halve marathon te varen tijdens de Langstrecken Cup op het Rhein-Herne kanaal. De Zoetermeerders hebben de afgelopen maanden in weer en wind op de Noord Aa getraind om zich voor te bereiden op 21 km non-stop peddelen. In het sterke Duitse deelnemersveld wist het Dutch team zich kranig te houden, maar bleek de Duitse top een maatje te groot en leverde de strijd helaas geen podiumplaats op. The Dutch Dragons moest genoegen nemen met een zesde plaats en een tijd van 1 uur en 43 minuten. Het team kijkt terug op een geslaagde eerste wedstrijd op het water van dit jaar.

The Dutch Dragons stelt gedurende het weekend van 6+7 april a.s. haar deuren open voor iedereen die geïnteresseerden, die een kijkje kunnen nemen in de sportieve keuken van de club. Naast op het water trainen, wordt er bijvoorbeeld ook gezamenlijk aan krachttraining en videoanalyse gedaan. Interesse om een keer een boottraining mee te maken? Het kan vanaf medio april, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.thedutchdragons.nl

 

foto: Rond de Bruin

-advertenties-

-goede doel-