mooi4jouNa vijf jaar Maatschappelijke Stages wil het kabinet bezuinigen op de MaS stage en deze binnen enkele jaren opheffen. De maatschappelijke stage (MaS) laat jongeren een onbetaalde bijdrage leveren aan de maatschappij laat hen kennismaken met vrijwilligersorganisaties. Maar de MaS gaat in Zoetermeer voorlopig nog gewoon door!

Middelbare scholen in Zoetermeer hebben aangegeven in ieder geval tot 2015 door te gaan met de MaS. De komende twee jaar zullen leerlingen dus nog steeds op zoek zijn naar een stageplek.

Stichting MOOI biedt daarom in april en mei 2 workshops ter ondersteuning bij de MaS aan. Op donderdag 18 april van 19.30 tot 21.30 is er een workshop “MaS voor beginners”. In deze workshop wordt onder andere gezamenlijk gewerkt aan een stappenplan; van visievorming naar het bepalen van geschikte stageklussen tot het begeleiden van jongeren.

Voor stagebieders die al langer met maatschappelijk stagiairs werken is er een verdiepende workshop op donderdag 23 mei van 19.30 tot 21.30. Op deze interactieve avond worden ervaringen gedeeld en wordt onder andere gekeken naar hoe er meer rendement gehaald kan worden uit het werken met jongeren.

 

U kunt zich voor één van de (gratis) workshops opgeven via www.vipzoetermeer.nl.

Voor meer informatie en/of vragen over de MaS kunt u contact opnemen met Marije Arnouts, makelaar MaS, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt kijken op www.mooi4jou.nl.

-advertenties-

-goede doel-