lok-zwembad-keerpunt2Komende zomer is het buitenbad van Aquapark het Keerpunt tien weken lang open voor Zoetermeerders, tegen een laag tarief. Dat is het voornemen van het Zoetermeerse college. Voor de zomer besluit de raad over de mogelijke verkoop van het zwemcomplex. Als de raad instemt, wordt het zwemcomplex later in 2013 overgedragen aan een nieuwe eigenaar en exploitant. Die gaat vanaf 2014 de zomerse buitenwaterrecreatie verzorgen.

De openstelling is mogelijk omdat deze zomer zwembad de Driesprong wordt gerenoveerd. Het gemeentelijke zwempersoneel van de Driesprong kan dan in Keerpunt de zomerse waterpret begeleiden.

Aquapark het Keerpunt wordt zoals bekend verkocht. De overdracht naar een nieuwe eigenaar en exploitant wordt naar verwachting niet voor de zomer afgerond. Met de raad is afgesproken dat de buitenwaterfunctie van het Keerpunt wel beschikbaar moet blijven, ook bij een toekomstige nieuwe eigenaar. Om Zoetermeerders ook deze zomer te kunnen laten genieten van het buitenwater verzorgt de gemeente nu eenmalig deze openstelling. De kosten ervan blijven naar schatting beperkt tot 30.000 euro.

Het buitenbad is geopend van 22 juni tot en met 1 september 2013. Van 22 juni tot de zomervakantie is het bad doordeweeks geopend van 12.00 – 17.00 uur en in het weekend 10.00 – 17.00 uur. In de zomervakantie (vanaf 20 juli t/m 1 september) is het bad dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Toegang bedraagt 3,50 euro per dag voor volwassenen, 3 euro voor kinderen of volwassen Zoetermeerpashouders, 2,50 euro voor kinderen en senioren bij Zoetermeerpashouders, en voor kinderen onder vier jaar gratis.

-advertenties-

-goede doel-