WPFG 1De afgelopen anderhalve week hebben voor het eerst in de geschiedenis in Nederland de World Police and Fire Games plaatsgevonden. Aan dit internationale event deden maar liefst 10.000 deelnemers mee uit 70 landen, met 63 sporten en het evenement was verdeeld over 30 locaties.

Eén van deze locaties was Zoetermeer, hier werd afgelopen weekend het onderdeel Mountainbike verreden, op het speciale mountainbike terrein naast Snowworld.

Mountainbiken is een van origine Amerikaanse sport, die al snel mondiale populariteit genoot. In 1996 werd het wieleronderdeel zelfs Olympisch met de Nederlander Bart Brentjens als eerste goudenmedaillewinnaar. Na een kleine dip is mountainbiken weer razend populair. Nederlander Mathieu van der Poel is een fenomeen aan het worden in deze sport.

Het onderdeel van de World Police and Fire Games is dankzij de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart een geslaagd evenement geworden, met successen voor diverse Nederlandse deelnemers.

Er werd gestreden in 4 verschillende leeftijdsklassen, van 18 tot en met 34 jaar, van 35 tot en met 44 jaar, van 45 tot en met 54 jaar en van 55 tot en met 65 jaar. In veel klassen wisten Nederlandse deelnemers zich van podiumplaatsen te verzekeren.

In de categorie 18+ wist bij de dames Daniëlle Treurniet beslag te leggen op de eerste plaats. Bij de heren was in deze categorie de tweede en de derde plaats weggelegd voor respectievelijk Jim Slenter en Ferdinand Verhulst. In de categorie 18+ Elite was er een tweede plaats voor Glenn Edelenbos en een derde plaats voor Remon Schubert.

In de categorie van 35 tot en met 44 jaar was het podium bij de dames boven de 40 geheel in Nederlandse handen: Jannita van de Brink, Ellen Waaijer en Marjolijn Staal eindigden als de nummers 1, 2 en 3. Bij de dames boven de 35 was de eerste plaats voor Renate Weber.

Bij de heren boven de 45 jaar wist Raymond Bakker de eerste plaats veilig te stellen en Ton van Tunen de derde plaats. Bij de dames in deze leeftijdscategorie was de eerste plaats voor Marleen van de Kerkhof en de tweede plaats voor Shascha de Haan.

Bij de heren boven de 50 eindigde André Kraan als eerste, bij de dames waren Anniek Mercuur en Susan Greydanus-Wolters goed voor de tweede en derde plaats.

Ook in de laatste categorie, 55 tot en met 65 jaar, waren er Nederlanders succesvol. Bij de dames boven de 55 was Angelique Engelen iedereen te snel af, bij de heren was dat John Bullens.

In de leeftijd boven de 65, tenslotte, was de eerste plaats voor Cees Pasmans.

Foto's: Ernst van Erkelens

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-