Actief tas JANUARI nw

De Zoetermeerse Actie(f) tas wordt mogelijk gemaakt door een groep sponsors, lokale ondernemers, stichtingen en zzp'ers. Zij sponsoren de goederen of tegoedbonnen waarmee de tas gevuld wordt. In ruil voor deze goederen bieden wij deze sponsors de nodige promotie als dank voor het vertrouwen in ons en de samenwerking.

De winnaar van de tas wordt elke maand bekend gemaakt via deze pagina.

 


Ambassadeur van de Actie(f) tas

Foto Jacob 1 

 

Topondernemer Jacob de Boer is al jaren een trouwe sponsor van Zoetermeer Actief en is de ambassadeur van onze Actie(f) tas. Jacob is naast zijn bedrijf, De Boer maatwerk in keukens, ook zeer actief in de sport. Hij steunt niet alleen grote clubs, maar geeft ook talentvolle jonge sporters een kans om zich verder te ontwikkelen. 
Jacob denkt in mogelijkheden en heeft als leus: "Maak waar wat je belooft". 

 

 

De sponsors van dé Actie(f) tas zijn: 

Actief tas Logos 11  

Bij de Toko

De heerlijke geuren van die specifieke Indonesische gerechten komen je al tegemoet als je de deur open doet. Van heerlijke broodjes tot complete maaltijden zijn te verkrijgen. Er is zelfs een plekje gereserveerd voor de o zo bekende spekkoek.
Al dat lekkers is dagelijks te verkrijgen van 12.00-19.00 uur en op zondag tot 18.00 uur. De winkel is op maandag gesloten. Bij de Toko kun je vinden in de Dorpsstraat 99C.

In de tas vind je een bon om zo’n heerlijk broodje te gaan proeven, Selamat Makan oftewel eet smakelijk.

 Actief tas Kaashuys ’T Kaashuys

Even lekker een stuk uit het vuistje of dat aparte stukje voor op het kaasplankje. Dan moet je toch echt bij ’t Kaashuys zijn, al 23 jaar een gevestigde naam in de straat. Van echte Hollandse kaas, aparte smaakvarianten of de uitblinker van je plankje, alles is hier te vinden. Dit kan je dan uitbreiden met heerlijk vruchtenbrood of vers gebrande noten. Zelfs een leuk cadeaupakket voor een kaasliefhebber behoort tot het aanbod.
’t Kaashuys is geopend op woensdag en donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag sluiten zij om 17.00 uur. U vindt de winkel op nr 103 in de Dorpsstraat.

U kunt met de bon uit de tas zelf een keuze maken uit al dat lekkers.

LVR Breweries Logo driehoek roze op geel 1000 x 1000px

LVR Breweries
Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van de naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken.

Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren.Ze laten zich inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden, voornamelijk de IPA's uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit hun ketels zal nimmer een traditioneel Belgisch bier komen. Ze blijven hun zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.

 Actief tas Logos 5 Bibliotheek

De bibliotheek is in Zoetermeer te vinden in het stadscentrum en heeft nog 2 locaties in Oosterheem en Rokkeveen.
De bibliotheek in het centrum is pas geleden compleet verbouwd en werkt nu samen met de gemeente en ruim 40 maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. Een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De nieuwe naam voor deze samenwerking: het Forum, of voluit: Forum Zoetermeer.
Buiten het lenen van boeken organiseert de Bibliotheek nog veel meer activiteiten, zoals voorlezen, zelf schrijven, verhalentafel en hulp bij computers en grip op geld.
De bibliotheek is alle dagen van de week geopend en bevindt zich op het Stadhuisplein 1.
In de tas vindt u een notitieblok & pen en een proefabonnement van 3 maanden.

 Actief tas Logos 2

De Boer Keukens

Je keuken is dé plek waar je je goed voelt. Dat realiseren is de missie van De Boer Maatwerk in keukens. De Boer Maatwerk in keukens levert keukens voor jong en oud, in alle stijlen en kleuren. Kortom: alles is mogelijk. Van een klassieke keuken met houten deurtjes tot een superstrak, greeploos design. Keukens van De Boer zijn degelijk, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De afspraak voor een keuken kan bij je thuis of in de winkel. 

Er wordt een 3D-ontwerp gemaakt zodat je gelijk een goed beeld hebt van de nieuwe keuken. Zij zetten je ideeën om in een overzichtelijk ontwerp. Je bent dus nog maar een paar stappen verwijderd van je droomkeuken.
De Boer Maatwerk in keukens vind je aan de Gouderaksedijk 24 in Gouda en is geopend van Maandag tot Vrijdag van 9.00-16.00 uur.
In de tas vindt u een oplader met diverse kabelaansluitingen.

Directeur Jacob de Boer is ambassadeur van de Zoetermeerse Actie(f) tas

 Actief tas Logos 5

Siem

Siem staat voor Stichting Iedereen Een Maaltijd. Ze runnen een lunchroom in het Woonhart. De stichting is ontstaan uit noodzaak en ervaring. Geconfronteerd worden met mensen die tussen wal en schip belanden en daardoor zonder eten komen te zitten. Voor veel mensen een concept wat ondenkbaar is, maar voor een groeiend aantal gezinnen de harde werkelijkheid. Zij willen deze mensen helpen met een
gezonde maaltijd, ook wel een noodmaaltijd genoemd. De opbrengst van de lunchroom gaat na aftrek van kosten in zijn geheel naar de noodmaaltijden.

De stichting probeert degene die de maaltijden nodig heeft te helpen met het oplossen van de problemen. Maar ze doen meer dan dat zoals
het promoten van het project samen eten. Ze geven voorlichting aan kinderen en organiseren een kerstfeest voor de doelgroep.

U vindt de lunchroom op de Coppeliaschouw 18 en is van dinsdag tot zondag geopend.
In de tas vindt u een waardebon voor een overheerlijke vers gebakken appeltaart

 Actief tas Logos 1

DIGITALLI

Digitalli is een totaalleverancier op het grafische gebied. Zij verzorgen het gehele ontwerp, produceren, en leveren diverse producten geheel naar je wens. Digitalli beschikt over professionele grafische apparatuur en levert kwalitatief hoogstaande producten voor een scherpe prijs. Hun leveringsprogramma is zeer uitgebreid en zij werken uitsluitend samen met de beste partners in het grafische vak.  Van stickers en vlaggen tot aan 3D-printen en lasersnijden. Enkele jaren geleden is de eigenaar van Digitalli ook het FabLab in de hoofdbibliotheek gestart. Een FabLab is een openbare digitale werkplaats waar mensen worden uitgenodigd om zelf dingen te maken door middel van verschillende technieken en waar het openlijk delen van ontwerpen en ideeën wordt aangemoedigd.

Je vindt Digitalli in de hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein 1.

Digitalli sponsort de originele door hen bedrukte Actie(f) tas.

 Actief tas Logos 3

Guitarmate

Guitarmate is een muziekschool in Zoetermeer die betaalbare muzieklessen aanbiedt voor beginners en gevorderden. Niet alleen voor (bas)gitaar, maar ook voor piano en drums.
Het aanbod is groot: muzieknoten leren lezen, sololes, groepslessen en duolessen zijn mogelijk. Gedurende een jaar worden er ook diverse workshops aangeboden. Johan Nuhn, eigenaar van Guitarmate geeft samen met enthousiaste en getalenteerde mede-muziekdocenten lessen voor iedereen die dat maar wil. Want muziek maken moet mogelijk zijn voor iedereen. Vanuit de muziekschool worden ook diverse bands gevormd en begeleid die op verschillende evenementen optreden in Zoetermeer zoals het UITfestival en het Zoetermeer Blues Festival.


U vindt Guitarmate aan de Willem Dreeslaan 181. Lesaanbod en lesdagen vindt u op de site.
In de tas vindt u een voucher voor een workshop ukelele spelen.

 Actief tas Logos 4

Diervoeders Zoetermeer

Diervoeders is al sinds 1985 gevestigd in Zoetermeer. Met een oppervlakte van ruim 1100m 2 bieden zij meer dan 10.000 producten aan waaronder veel bekende merken. Niet alleen voor hond en kat, maar ook voor klein vee en paard kun je bij ze terecht. Een groot specialistisch team staat voor alle klanten klaar. Ze bezorgen aan huis en sinds kort is het ook mogelijk om het assortiment via de webshop te bestellen.


Diervoeders vindt u aan de Storkstraat 8 en is geopend van maandag tot donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
In de tas vindt u een waardebon te besteden in de winkel.

 Actief tas Logos 2 Marimore design

Dit is het bedrijf van Marion Moerland. Zij is grafisch vormgever en heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met vormgeving en dtp in: logo's en huisstijlen ontwerpen, advertenties maken, flyers en posters ontwerpen en maken, wenskaarten ontwerpen en ontwikkelen en verder alles wat op papier gedrukt kan worden of op internet getoond mag worden.
De iMac is haar grote vriend en naast het potlood, wat zij al sinds kind-zijn vasthoudt, gebruikt ze haar camera de laatste jaren ook veel. Die mogelijkheden geven nét dat beetje meer aan de service die bij grafische vormgeving komt kijken.

Marion is de huisstijl ontwerpster van Zoetermeer Actief.
In de tas vindt u een bloknoot en pen.

 Actief tas Logos 4 Timeless Events

Timeless Events is een ervaren sparring partner die uitdaagt, prikkelt en inspireert. Vanuit een frisse en originele zienswijze, denken zij creatief met je mee. Zakelijk of privé. Groots opgezet of wat kleinschaliger. Swingend, glamorous en meeslepend. Of gewoon gezellig back to basics. Met of zonder thema? Aan jou de keus. Welke sfeerbeleving je ook wilt neerzetten, Timeless Events staat garant voor feestelijk en
culinair genieten in een omgeving die naar jouw wens en budget is ingericht. 

Zij zijn ervan overtuigd dat een evenement de meest effectieve manier is om te verbinden en draagvlak te creëren. Timeless Events adviseert je hierin. Zij verdiepen zich in de cultuur van de opdrachtgever en stappen in de wereld van de doelgroep. Zij starten vanaf een vertrekpunt en knopen alle belangrijke verbindingswegen aan elkaar. Alle details moeten kloppen. Samen laten zij de gasten stralen en creëren zij
een beleving die de mensen raakt.

In de tas vindt u 4 kaarten voor de Foute Kerstparty XXL.

 knopiedopie3

Knopie Dopie

Knopie dopie is het adres voor unieke t-shirts.Knopie dopie is gespecialiseerd in tie-dye shirts voor volwassen en kinderen.
Elk shirt wordt handmatig geknoopt en gekleurd.

Tie-dye is een techniek waarmee men textiel van een patroon voorziet door, voor men de stof verft, stevige knopen in het materiaal te leggen of delen samen te binden. De met water, eventueel gemengd met soda, doordrenkte stof wordt hierna in het verfbad gedoopt. De patronen ontstaan omdat de verf zich op de geknoopte of samengebonden delen niet kan hechten.

Door de kleding vanuit één punt te bundelen en vervolgens in verschillende verfbaden te dopen kunnen meerkleurige cirkelvormige patronen ontstaan.

 

 Actief tas Logos 6

New life yoga

Een rustmoment, bezinning of een mooie manier om aan jezelf te werken, zowel mentaal als fysiek. Dat biedt New life yoga en dat voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan stoelyoga als je minder mobiel bent. Personal yoga als je wellicht wat onzeker bent in een groep, maar wel graag kennis wilt maken met deze manier van aan jezelf werken. Dit kan ook met een sessie mindfulness, je weg laten leiden door de stem
van je docent of ademhalingstechniek en diverse soorten meditatie.
New life yoga biedt meer dan 10 soorten yoga/ontspanningsmethoden aan die door diverse docenten worden gegeven, af te nemen via een rittenkaart of los in te boeken lessen.
Ze zijn de hele week open. Elke dag heeft een ander rooster met verschillende lessen.


New life Yoga is gevestigd in Dekker aan de Scheglaan 12 (hoofdingang).
In de tas vind je een waardebon waarmee u zelf met welke soorten yoga u kennis wilt maken.

 Actief tas Logos 9 Buurttuin de Zoete Aarde

Waar 70 jaar geleden een boomgaard met appels en peren werd aangeplant langs de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, vind je nu ontmoeting in het groen, midden in de woonwijk.
Buurttuin Zoete Aarde is een stadslandbouwbedrijf gerund door vrijwilligers. Het stichtingsbestuur Zoete Aarde bestaat uit creatieve doeners die samen genieten van de plek en haar gebruikers. In het tuinseizoen van april tot en met oktober wordt hier getuinierd en is het terras voor koffie & thee en de winkel met tuinoogst van 10.00 tot 16.00 uur bijna dagelijks geopend. Alle mensen die actief helpen om de tuin te laten bloeien volgen de seizoenen. Er is jaarrond wekelijks soep in de kas, er zijn workshops en mooie  evenementen, zoals een Urban Hippie markt, lichtjesavond in december en buurtdiners aan de lange tafel in de boomgaard en concertjes.

Met de bon in de tas kunt u heerlijk soep eten en gelijk kennis maken met dit pareltje in Zoetermeer. Ook vindt u een heerlijk potje huisgemaakte jam van de tuin.

 Actief tas Jannie schrijfavonturen

Schrijfavonturen.nl

Schrijfavonturen biedt ‘Schrijven vanuit je hart’ aan, het gaat daarbij niet om stijl, spelling of grammatica. In kleine groepen schrijf je aan de hand van een thema. Je ‘luistert naar je pen’ zonder daar een oordeel over te hebben. Deze manier van schrijven blijkt helend te zijn. Je voelt je al schrijvend en aan elkaar voorlezend steeds meer vrij. Er wordt veel gelachen en soms gehuild tijdens de schrijfworkshops. Accepteren dat alles wat er is er mag zijn en gehoord mag worden, daar gaat het over. Samen schrijven werkt verbindend en geeft elke keer weer
energie.
Nieuwsgierig? Zin om samen te schrijven? Er zijn workshops op verschillende plekken in Zoetermeer waaronder in de Groene Wij. Met de bon in de tas kunt u een workshop volgen.

 Actief tas Logos 2

Nieuwenburg vof

Deze bloemen- en cadeauwinkel kun je vinden aan de Oranjelaan 111 in het Dorp. Eenmaal binnen in deze winkel kom je ogen te kort, niet alleen voor de boeketten en bloemstukken. Ook de prachtige hoek met Yankee Candles, Millefiori geuren, gifts en accessoires lonkt en verdient ook zeker de aandacht. Tweemaal per jaar verzorgen zij een spetterende Ladiesnight waar verschillende aanbieders staan. Nieuwenburg verzorgt ook bedrijfsbloemwerk en trouw- en rouwbloemwerk. Niet in staat om je bloemetje zelf te brengen? Nieuwenburg levert door heel Nederland en het buitenland.

Zij zijn maandag- vrijdag geopend van 8.30-18.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.

De winnaar van de Actie(f) tas ontvangt een prachtige bos bloemen.

 Actief tas Logos 4 RAS catering & Best Donuts in Town

RAS catering is begonnen als een kleine cateraar maar inmiddels uitgegroeid tot een cateraar met meerdere locaties, waaronder bedrijven en een school. De ervaring die ze hebben opgedaan, gebruiken zij om je met een persoonlijke touch van dienst te zijn. RAS Catering heeft de wensen van de klant hoog in het vaandel. Zij onderscheiden zich door niet in pakketten hun diensten aan te bieden, maar dit geheel samen met de klant op te stellen, zowel zakelijk als particulier. De kracht die zij bezitten en die zij willen laten zien en beleven, is dat cateren en dienstverlening altijd zijn gebaseerd op de vraag van de opdrachtgever hoe groot of klein die opdracht ook is. RAS levert ook de heerlijke donuts van Best Donuts in Town.

Bij de tas krijgt u een doos van deze heerlijke donuts.

 Actief tas Logos 10 Otten’s Groenten en Fruithandel

Otten’s Groenten en Fruithandel is al 50 jaar een begrip binnen deze sector. Zij leveren aan diverse horecagelegenheden en instellingen waaronder ook Zoetermeerse bedrijven. Na jaren afwezigheid kunnen particulieren sinds vorig jaar ook weer genieten van het aanbod in
groenten en fruit dat Otten aanbiedt. Zij hebben op vrijdag een marktkraam op de wijkmarkt in Ypenburg, deze staat van 8.30-16.30 uur op het parkeerterrein aan de Steentijdsingel.

Bij de tas ontvangt u diverse versproducten.

 Actief tas Logos 7

Wecycle

Beter met de wereld en ons afval omgaan, dat is waar Wecycle voor staat. Als je een oud elektrisch apparaat of kapotte spaarlamp (e-waste) inlevert bij een Wecycle- inleverpunt, is dit niet het einde. Het is een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.
Dit wordt daarom de circulaire economie genoemd. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland voor 75% van alle gemeenten de inzameling en recycling van e-waste regelt.

Wecycle sponsort verschillende soorten spelletjes die de speler bewust maakt van slim omgaan met het milieu. 

 Actief tas Logos 1

Ah XL

Albert Heijn XL is gevestigd in het Stadshart en telt 3000m2 aan aanbod. Waar u kan profiteren van alle producten die Albert Heijn aanbiedt en meer,zo zijn er diverse vers afdelingen binnen de winkel. Dat betekent heerlijk vers gebakken brood en broodjes en vers gesneden beleg of kaas.
Op de groenten afdeling vind je buiten de typisch Hollandsche groenten ook de exotische.Die allemaal vers worden gehouden door de mooie vernevel installatie. Er is ook een hele mooie sushibar waar de sushi bereid wordt terwijl u ondertussen uw boodschappen kan doen.
In het weekend kun je vaak genieten van heerlijke inspirerende recepten die door een kok in de winkel bereid worden.

De AH vestiging kent ruime openingstijden en er is voldoende parkeerplaats.
In de tas vindt u een AH verspakket

 Actief tas Logos 3

De Voorde

Museum De Voorde is een nieuw museum in het Stadshart, voortgekomen uit het oude stadsmuseum. Waar het oude museum zich vooral richtte op de stad, gaat het bij de Voorde vooral om de inwoners en hun verschillen en overeenkomsten. Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen maakt het museum inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken. En dat het ok is om jezelf
te zijn. Buiten de verschillende tentoonstelling biedt het museum vooral in de vakanties leuke activiteiten voor kinderen aan.


Het museum kunt u vinden aan de Zuidwaarts 2 en is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00-17:00.

In de tas vind u Entreekaartjes voor het museum.

 Actief tas Logos 3 Avontura 

Het speelparadijs Avontura biedt een optimale speelbeleving in een veilige en avontuurlijke omgeving. Kinderen kunnen naar hartenlust klimmen, klauteren en glijden verdeeld over vier etages. Naast het binnen speelparadijs heeft Avontura ook een buiten gedeelte met
speeltoestellen waar de kinderen zich kunnen uitleven bij droog weer.
 Het speelparadijs beschikt over twee aparte gedeeltes. Een gedeelte waar kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar heerlijk kunnen spelen en een groter gedeelte voor de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.Verder biedt Avontura de mogelijkheid om feestjes te geven, te lasergamen en een kinderescaperoom te boeken.

In de tas vindt u 2 vrijkaartjes


 image002

KDM design
Bij KDM Design vind je hippe en persoonlijke cadeautjes,
leuke shirts, mode- en woonaccessoires, met de hand gemaakt of met veel liefde voor jullie uitgezocht.
Naast bovenstaande kun je ook bij ze terecht voor het bedrukken van bedrijfskleding, beletteren van je (bedrijfs)auto of etalage/pand en het ontwerpen van flyers, posters, visitekaartjes of logo’s.Zij houden graag de laatste trends in de gaten, dagen zichzelf graag uit en vinden het leuk om nieuwe producten te bedenken. Zij staan open voor de ideeën van klanten. Alles is aan te passen naar wens en opdracht van de klant.In de tas vind je een bon om een persoonlijk glas te laten ontwerpen.

 Actief tas Logos 12 Videogame museum

Het nationale gamemuseum is de plek als je meer wilt weten over de geschiedenis,maatschappelijke en culture kant van de videogames.
Iedereen is welkom om dat te zien maar ook vooral om het te beleven en zelf te spelen. Zodra je binnenkomt in het museum, word je overspoeld door alles wat de Game cultuur zo mooi en indrukwekkend maakt. Volg de tijdlijn en ontdek de geschiedenis van videogames aan de hand van de gamechangers, hoogtepunten en belangrijke momenten in techniek, artwork en cultuur binnen de game industrie.​ Speel klassiekers, ontmoet iconen en ontdek de vergeten schatten van de videogames. Het museum heeft meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan. En alles staat natuurlijk op free-play.

In de tas vindt u 2 dagkaarten voor het museum
 logo wereldwinkel

Wereldwinkel

Een wereldwinkel is – kort gezegd - een winkel voor eerlijke handel (fair trade). Er zijn 238 wereldwinkels in Nederland. Loop er gerust eens binnen. De deuren staan open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie. De Wereldwinkel in de Dorpsstraat Zoetermeer heeft een breed assortiment aan fair trade producten van over de hele wereld. Regelmatig komen er nieuwe producten bij. Daarnaast verkoopt de Wereldwinkel ook producten die zijn gemaakt door mensen van een Sociaal leerbedrijf. In onze winkel is het heerlijk rondkijken en voor ieder wat wils. Van kruidenboter tot kaarsenstandaard, het is allemaal te vinden in onze winkel.

In de tas een waardebon en een fair trade beeldje. 

 referb

Referb-art/Ecoware

Ecoware is een sociaal bedrijf die in 2005 gestart is, in nauwe samenwerking met de gemeente Zoetermeer, het Zoetermeerse onderwijsveld en het lokale bedrijfsleven. Ecoware beweegt mensen naar werk en bied tegelijkertijd de producten die hun werknemers maken, aan bij mensen met een laag inkomen. Zo worden oude fietsen, computers en scootmobielen opgeknapt en weer doorverkocht. 

Van al deze producten blijven vaak onderdelen over, Ecoware vermaakt deze producten tot Referb-art. Zo ontstaan kunstvoorwerpen in alle maten. Maar zo wordt er ook veel minder spullen weggegooid en daar sparen we dan ook meteen het millieu mee.

Ilse van der Zeeuw is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, waar ze afstudeerrichting Architectonische Vormgeving heeft gedaan. Zij ontwerpt op geheel eigen wijze de meest uiteenlopende refeb art.

In de tas zit elke maand een ander uniek referb-art object

 

 Shirley logo

Shirley Weemeijer geeft met haar bedrijf SOT verschillende digitale trainingen o.a powerpoint,office en word.


Niet alleen voor diverse organisatie’s maar ook voor particulieren dit in huiselijke sfeer. Zien dat anderen plezier hebben in het ontdekken van de geheimen van Word, Excel en
Powerpoint geeft Shirley het gevoel dat ze haar kennis op een goede manier kan overbrengen. Microsoft wil nog wel eens wijzigingen doorvoeren waarvan ze denkt dat de
gebruiker dat prettig vindt. Daardoor gebeuren er dingen die men nu juist niet wil. Voor haar is een training geslaagd als ze bij mensen een hoop frustratie weg kan nemen. Hen
leren hoe ze op een makkelijkere en efficiëntere manier met deze software om kunnen gaan. En hopelijk kan ze op deze manier de mensen wat van haar plezier en passie
meegeven.
Deze kennis en progamma’s kunnen ook erg handig zijn om bijvoorbeeld een mooi fotoboek of filmpje te maken.


In de tas vindt u een bon voor een workshop

Bio Kitty

Kitty de verhalenvertelster

 

Kleine verhalen en grote verhalen voor kleine mensen en grote mensen.
Verhalen kunnen ontroerend zijn, grappig, spannend, interessant, fantasierijk en nog veel meer. Kitty Legtenberg is gek op een breed scala aan verhalen.Een speciaal plekje in haar hart hebben toch sprookjes, historische verhalen, mythen en sagen.Zij kan bestaande en bekende verhalen vertellen of nieuwe verhalen vertellen op verzoek.
Kitty vertelt verhalen voor elke gelegenheid, op feesten, jubilea, aan tafel, in de huiskamer op scholen en bij verenigingen.Neem een kijkje op haar site www.sijudeuil.nl om haar lijst aan verhalen te bekijken.
In de tas vind u een waardebon voor een verhaalsessie op locatie naar u keuze (uiteraard in Zoetermeer)

jessica

Dansschool Jessica Dansen

Dansen is voor iedereen, van jong tot oud en op elk niveau.
Bij dansschool Jessica biedt men vele soorten dansen van het echte Stijldansen
tot Latin moves.
Een heerlijk moment om even tot ontspanning te komen, je lijf los te maken en
wat nieuws te leren. Het aanbod van dansen is groot, zo ook de leeftijdscategorieën.
Kinderen kunnen terecht voor de kidsdance en ouderen met een loophulpmiddel zoals 
een rollator kunnen heerlijk mee zwieren tijdens rollatordansles.
Voor mensen met een beperking die graag actief blijven is er rolstoeldansen.
Ruim 300 m2 meter vloer en een gezellige sfeer vormen een optimale
omgeving om te dansen.
Daarnaast kunt u bij Jessica Dansen ook terecht voor dansdemonstraties,
dansworkshops, het instuderen van een bruiloftsdans, vrij dansen en leuke
dansfeesten. 
In de tas vindt u een bon om eens gezellig met de voetjes van de vloer te gaan.

 Jennifer

In Bloei

In Bloei is de praktijk van Jennifer Lexmond waar men terecht kan voor; Complementaire geneeskunde en holistische therapeutische coaching.
Dit voor kinderen, ouders en volwassenen. Zij bied een natuurlijke manier om naar jezelf te kijken en vanuit je innerlijk te werken aan je eigen genezings-verwerkingsproces. Naast coaching ook bied In Bloei ook massages, aromatherapie en acupressuur

Jennifer aan het woord:
"Het is mijn missie om bewustzijn, persoonlijke groei, inzicht en
verlichting bij zo veel mogelijk mensen te brengen. Om mensen in
contact te brengen met hun gevoel zodat zij hierop weer durven te
vertrouwen. Om oude pijn te helen en te transformeren
naar kracht en potentie."

In de tas vindt je een cadeaubon voor een coachsessie ‘kernverlangens en basisbehoeften’ voor een volwassen persoon

 jjmusichouse2

JJ Music House

JJ Music House is een persoonlijk initiatief van Aad en Barry van Jole en ontstaan vanuit de passie voor muziek, licht en geluid. Zij bieden ruimtes om zelf muziek te spelen en een podium voor optredens. Daarnaast verhuren zij apparatuur en beiden zij allee ruimte om een feest te organiseren. 
JJ Music House heeft vooral ook naam gemaakt met hun podiumcafe. Waar 100 tot 125 optredens per jaar gegeven worden door een diversiteit aan artiesten in verschillende muziekstijlen van rock, covers, blues etc. 
Beroemd zijn de wekelijkse jamavonden op de woensdag, waar iedereen bij kan aansluiten. 

In de tas vindt je kaartjes van een door JJ Music House aangeboden muziekavond

 lvr

LVR Breweries

Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van de naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf
eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken. Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland.

LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren. Ze laten zich inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden. Uit hun ketels zal nimmer een traditioneel Belgisch bier komen. Ze blijven hun zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.

praktijk uriel

Praktijk Uriël

De praktijk gevestigd in de Dorpsstraat, biedt verschillende behandelingen aan op het gebied van persoonlijke begeleiding en coaching. Hypnotherapie is daarbij een belangrijk element. Zo is er mogelijkheid om begeleid te worden in het stoppen met roken, een zwangerschapswens of een virtuele maagband.
Dit is maar een greep uit de behandelingen die aangeboden worden, niet alleen voor volwassenen, kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen van nu zijn gevoeliger, intuïtiever omdat er zoveel van ze wordt verwacht, vaak al op jonge leeftijd. Kinderen zijn heel gemakkelijk te hypnotiseren, al met een mooi of spannend verhaal. Daar gaan ze helemaal in op. De hypnotiseur neemt het probleem van het kind op in een verhaal, als ook hoe het probleem zich opgelost.
“Beter omgaan met strubbelingen uit het dagelijkse leven” is wat eigenaresse Simone graag samen met de cliënten wil bereiken. 

36503269 964498143724813 6309072156256894976 n

Groene Wij

Groene Wij is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling, waar verbinding centraal staat en iedereen telt. Op dit moment zijn zij uitgegroeid tot een inspirerende broedplaats vol initiatieven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie en positiviteit. Zij werken met gemotiveerde sociale ondernemers en vrijwilligers met allen één gezamenlijk doel: met hun diensten zoveel mogelijk mensen verbinden en helpen. Groene Wij is de paraplu waaronder deze ondernemers kunnen ondernemen, een non-profit organisatie die doorgeeft wat ze ontvangen.
Op de Groene Wij kun je terecht voor yogalessen, meditaties, massages, sportlessen, therapieën, workshops, lezingen. De Groene Wij werkt niet alleen op locatie maar bezoekt met vrijwilligers verschillende locaties (bejaardentehuizen, Ipse de Bruggen) om deze een onvergetelijke dag aan te bieden. Zij geven graag door wat ze ontvangen. Geïnspireerd op het Pay-it-forward-principe.

logo kleintje foto

                     

 

Kleintje Fotografie
Kleintje fotografie is een jong startend bedrijf.Waar je terecht 
kunt voor een divers aanbod aan foto momenten.
Denk hierbij aan gezins-, familie, buiten shoots. 
Sinds kort is het ook mogelijk om fotokaarten te bestellen, 
Die bruikbaar zijn voor diverse aangelegenheden.
In de tas vind je een setje van deze leuke kaarten

                     


Schermafbeelding 2020 08 31 om 10.48.13
De Mokkenboer

Onze huisleverancier van de enige echte
Zoetermeer actief mok.De Mokkenboer is een door
foto Konijnenburg opgebouwd bedrijf in de corona periode.
 In deze periode was een fotoshoot of
studiowerk doen grotendeels onmogelijk.
Bij de mokkenboer kun je terecht voor productie en verkoop van
bedrukte mokken (sublimatie) met tekst, foto of bedrijfslogo.
De mokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
Uiteraard is Foto-konijnenburg nog steeds
bereikbaar voor opdrachten. (shoots,schoolfoto,familie)
In de tas vind je de enige echte Zoetermeer actief mok.
Schermafbeelding 2020 09 03 om 12.13.55

Dima Culinair


Dima Culinair wordt gerund door, Diana en Maria (DiMa)
de gedeelde passie is koken met elkaar en voor elkaar.
Zij brengen 2 culturen samen: Diana heeft haar roots
in de Hindoestaanse keuken en Maria heeft haar roots
in de Hollandse keuken. Er is ook de mogelijkheid om
een maaltijd bij Dima af te nemen.
Op vaste dagen koken zij verschillende maaltijden

Wat doet DIMA nog meer: Zij geven kookworkshops op locatie
met of zonder eigen keuken, voor diverse doelgroepen.
Het doel is om mensen bewuster te maken
van gezonde voeding en hen te laten ontdekken
waar de voeding vandaan komt.
Zij gaan in op de wensen van onze klanten.
In overleg leveren zij maatwerk. 
U vindt een waardebon in de tas tvw 1 maaltijd

20200430 140238

IL MUNDO pizza&more

Is gelegen in het Winkelcentrum Buytenwegh ( wijk 18 ) aan de
Paul Scholtenrode onder het tramviaduct. 
Het restaurant verkoopt pizza, in allerlei vormen
maar je kunt er ook terecht voor een lekkere shoarma,
een frisse salade of Durum.Er is een uitgebreide kaart
afhalen en bezorgen is mogelijk.
In de tas vindt je een code voor een gratis pizza bij
afhalen.

                                                   

 

 

 

 

 

Incidentele sponsors van de Actie(f) tas:

D&D van project Epos, Roby's knuffelpoppen en babypoppenkleertjes.

 

 
   
 Actief tas Sylvester

Silvester Boek & Spel

De kinderboekenwinkel die elke kind vast al eens bezocht heeft. Om even heerlijk rond te snuffelen of om dat ene mooie aparte boek te kopen voor een feestje. Menig peuter heeft al ademloos zitten luisteren tijdens de voorleesochtend op woensdag. En mochten ze nu net dat boek wat je zoekt niet hebben, dan bestellen ze dat toch gewoon voor je. Maar buiten al die boekenpracht vind je hier de leukste spelletjes, puzzels of kraamcadeautjes. Dat mooie assortiment zorgt er wel voor dat je de tijd soms vergeet.
Silvester is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur en is gevestigd in de Dorpsstaat op nr 115N.
In de tas vindt u een prachtig kinderboek.

 
   

 jpg Actief tas november 2019   Actief tas JANUARI nw    
Logo november-december 2019  logo januari 2020    

-advertenties-

-goede doel-