De Zoetermeerse Actie(f) tas wordt mogelijk gemaakt door een groep sponsors, lokale ondernemers, stichtingen en zzp'ers. Zij sponsoren de goederen of tegoedbonnen waarmee de tas gevuld wordt. In ruil voor deze goederen bieden wij deze sponsors de nodige promotie als dank voor het vertrouwen in ons en de samenwerking.

De winnaar van de tas wordt elke maand bekend gemaakt via deze pagina.

Actief tas MAART 2021

 


Ambassadeur van de Actie(f) tas

Foto Jacob 1 

 

Topondernemer Jacob de Boer is al jaren een trouwe sponsor van Zoetermeer Actief en is de ambassadeur van onze Actie(f) tas. Jacob is naast zijn bedrijf, De Boer maatwerk in keukens, ook zeer actief in de sport. Hij steunt niet alleen grote clubs, maar geeft ook talentvolle jonge sporters een kans om zich verder te ontwikkelen. 
Jacob denkt in mogelijkheden en heeft als leus: "Maak waar wat je belooft". 

 

Het succes gaat door

Wat in januari 2020 begon als een manier om lokale ondernemers te promoten en tegelijkertijd een mooie pakket aan cadeau's te kunnen weggeven, is uitgegroeid tot een groot succes. Steeds meer ondernemers melden zich om mee te doen en het publiek heeft deze 'sociale tas' (dit omdat de winnaar de prijzen doorgeeft aan anderen) omarmd. Reden genoeg om door te gaan. Ook zullen wij bekende en minder bekende Zoetermeerders blijven uitnodigen om de tas uit te reiken. Tot nu toe is de tas uitgereikt door: Mark Neijssel (voorzitter Zoetermeer Actief), Jacob de Boer (ambassadeur van de Tas en ondernemer), Johan Rensen (zanger en radiomaker), Miisz Gracie (zangeres, actrice en model) en Jan Iedema (wethouder economie). Ook de sterkte kracht achter de Actie(f) Tas, Monica Lausberg heeft de tas uitgereikt, bij de winnaar aan de deur. 

 

De sponsors van dé Actie(f) tas zijn: 

 

 

 logo Kaashuys geel def 02 1536x580 ’T Kaashuys

Even lekker een stuk uit het vuistje of dat aparte stukje voor op het kaasplankje. Dan moet je toch echt bij ’t Kaashuys zijn, al 23 jaar een gevestigde naam in de straat. Van echte Hollandse kaas, aparte smaakvarianten of de uitblinker van je plankje, alles is hier te vinden. Dit kan je dan uitbreiden met heerlijk vruchtenbrood of vers gebrande noten. Zelfs een leuk cadeaupakket voor een kaasliefhebber behoort tot het aanbod.
’t Kaashuys is geopend op woensdag en donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 20.00 uur en op zaterdag sluiten zij om 17.00 uur. U vindt de winkel op nr 103 in de Dorpsstraat.
U kunt met de bon uit de tas zelf een keuze maken uit al dat lekkers.

LVR Breweries Logo driehoek roze op geel 1000 x 1000px

LVR Breweries
Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van de naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken.

Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren.Ze laten zich inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden, voornamelijk de IPA's uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit hun ketels zal nimmer een traditioneel Belgisch bier komen. Ze blijven hun zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.

 Actief tas Logos 5 Bibliotheek

De bibliotheek is in Zoetermeer te vinden in het stadscentrum en heeft nog 2 locaties in Oosterheem en Rokkeveen.
De bibliotheek in het centrum is pas geleden compleet verbouwd en werkt nu samen met de gemeente en ruim 40 maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. Een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De nieuwe naam voor deze samenwerking: het Forum, of voluit: Forum Zoetermeer.
Buiten het lenen van boeken organiseert de Bibliotheek nog veel meer activiteiten, zoals voorlezen, zelf schrijven, verhalentafel en hulp bij computers en grip op geld.
De bibliotheek is alle dagen van de week geopend en bevindt zich op het Stadhuisplein 1.
In de tas vindt u een notitieblok & pen en een proefabonnement van 3 maanden.

 Actief tas Logos 2

De Boer Keukens

Je keuken is dé plek waar je je goed voelt. Dat realiseren is de missie van De Boer Maatwerk in keukens. De Boer Maatwerk in keukens levert keukens voor jong en oud, in alle stijlen en kleuren. Kortom: alles is mogelijk. Van een klassieke keuken met houten deurtjes tot een superstrak, greeploos design. Keukens van De Boer zijn degelijk, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De afspraak voor een keuken kan bij je thuis of in de winkel. 

Er wordt een 3D-ontwerp gemaakt zodat je gelijk een goed beeld hebt van de nieuwe keuken. Zij zetten je ideeën om in een overzichtelijk ontwerp. Je bent dus nog maar een paar stappen verwijderd van je droomkeuken.
De Boer Maatwerk in keukens vind je aan de Gouderaksedijk 24 in Gouda en is geopend van Maandag tot Vrijdag van 9.00-16.00 uur.
In de tas vindt u een oplader met diverse kabelaansluitingen.

Directeur Jacob de Boer is ambassadeur van de Zoetermeerse Actie(f) tas

 Actief tas Logos 5

Siem

Siem staat voor Stichting Iedereen Een Maaltijd. Ze runnen een lunchroom in het Woonhart. De stichting is ontstaan uit noodzaak en ervaring. Geconfronteerd worden met mensen die tussen wal en schip belanden en daardoor zonder eten komen te zitten. Voor veel mensen een concept wat ondenkbaar is, maar voor een groeiend aantal gezinnen de harde werkelijkheid. Zij willen deze mensen helpen met een
gezonde maaltijd, ook wel een noodmaaltijd genoemd. De opbrengst van de lunchroom gaat na aftrek van kosten in zijn geheel naar de noodmaaltijden.

De stichting probeert degene die de maaltijden nodig heeft te helpen met het oplossen van de problemen. Maar ze doen meer dan dat zoals
het promoten van het project samen eten. Ze geven voorlichting aan kinderen en organiseren een kerstfeest voor de doelgroep.

U vindt de lunchroom op de Coppeliaschouw 18 en is van dinsdag tot zondag geopend.
In de tas vindt u een waardebon voor een overheerlijke vers gebakken appeltaart

 Actief tas Logos 1

DIGITALLI

Digitalli is een totaalleverancier op het grafische gebied. Zij verzorgen het gehele ontwerp, produceren, en leveren diverse producten geheel naar je wens. Digitalli beschikt over professionele grafische apparatuur en levert kwalitatief hoogstaande producten voor een scherpe prijs. Hun leveringsprogramma is zeer uitgebreid en zij werken uitsluitend samen met de beste partners in het grafische vak.  Van stickers en vlaggen tot aan 3D-printen en lasersnijden. Enkele jaren geleden is de eigenaar van Digitalli ook het FabLab in de hoofdbibliotheek gestart. Een FabLab is een openbare digitale werkplaats waar mensen worden uitgenodigd om zelf dingen te maken door middel van verschillende technieken en waar het openlijk delen van ontwerpen en ideeën wordt aangemoedigd.

Je vindt Digitalli in de hoofdbibliotheek aan het Stadhuisplein 1.

Digitalli sponsort de originele door hen bedrukte Actie(f) tas.

 logo bloos def

Praktijk Bloos

Els van der Kleij eigenaresse van praktijk Bloos is naast huidtherapeut ook orthomoleculaire huidtherapeut.
In haar praktijk behandelt zij mensen met huidproblemen, maar ook darmproblemen, vermoeidheid, voedingsproblematiek. Door beide therapieën in te zetten kan er breed gekeken worden naar de klachten. De huid is het grootste orgaan van de mens en reageert vaak emotie, stress maar zeker ook op voeding. Praktijk Bloos probeert klacht en oorzaak te herleiden en te genezen. Daarnaast kun je er ook terecht voor voedingsadviezen, gezichtsbehandelingen en ontspanningsmassages met alleen natuurlijke producten.

 Estrell

Beautysalon Estrelle3


Estrell3 is gevestigd in het Stadshart en biedt diverse behandelingen aan.Wenkbrauwen epileren met wax en invullen met henna is slechts een van de behandelingen.
Ook voor wimper extensies die met de  one bij one techniek geplaatst worden kun je hier terecht. Daarnaast is er de optie voor  Russian volume, de nieuwste trend op het gebied van wimperextensions! De Russian Volume, wordt ook wel 2D-6D wimperextensions genoemd. Bij deze volume techniek worden er 2 tot 6 ultradunne wimpers geplaatst. Je nagels laten doen behoort ook bij de mogelijkheden, van een acrylset tot aan  een mini manicure - gellak. Als finishing touch kun je bij Estrell3 je dag, avond of bruidsmake-up laten doen.
Je vindt in de tas een waardebon voor een behandeling
 WhatsApp Image 2021 09 08 at 20.52.06 Geurklei 

Geurende klei in prachtige felle kleuren die geheel bestaat uit natuurlijke producten. De Zoetermeerse Marjolein van der Heiden bedacht en ontwikkelde het product. Door de toevoeging van een geur worden de zintuigen van kinderen extra geprikkeld en gestimuleerd.

Een wortel kleien die naar sinaasappel of een appel die naar aardbei ruikt. Een leuke illusie voor je zintuigen en een mooie toevoeging aan de ontwikkeling van kinderen. Het idee voor de geurende klei kreeg Marjolein bijna drie jaar geleden toen ze, samen met  haar kinderen, zelf klei maakte voor een middagje kleien. Wat zou geur een leuke toevoeging zijn om naast  fantasie, motorische vaardigheden ook zintuigen te prikkelen, bedacht ze toen.

Na onderzoek bleek dat de klei die Marjolein voor ogen had niet op de markt was, waarop ze besloot van haar idee een product te gaan maken. Ze ontwikkelde een zachte klei in vier verschillende geuren.De reacties waren zo positief dat Marjolein besloot naast haar baan een eigen bedrijf te starten: Geurklei.

In de tas vindt je 4 potjes klei2.2

Sterk Vooruit

Verzorgt kindercoaching en leerbegeleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Daarbij is de praktijk onder andere gespecialiseerd in leren-leren, beelddenken enhoogbegaafdheid. Als ouder kun je terecht met vragen rondom de opvoeding van uw kind.

Rossella die de praktijk runt heeft veel ervaring opgedaan in het onderwijs als docent, coördinator hoogbegaafdheid en talentbegeleider. Naast alle bovengenoemde mogelijkheden die de praktijk biedt is het ook mogelijk om een mindset&strategie traject te volgen.

In het traject leert een kind meer over mindset én gaan ze aan de slag met strategieën die kunnen helpen om elke keer weer een stapje verder te komen. Dit doen ze onder andere door spelletjes te spelen. Hierbij worden smart-games of andere spellen gebruikt waarbij een beroep wordt gedaan op doorzettingsvermogen, inzicht vergroten en strategieontwikkeling. Ook worden hiermee verschillende executieve functies aangesproken.
In de tas vindt je een waardebon voor een workshop.

 Actief tas Logos 6

New life yoga

Een rustmoment, bezinning of een mooie manier om aan jezelf te werken, zowel mentaal als fysiek. Dat biedt New life yoga en dat voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan stoelyoga als je minder mobiel bent. Personal yoga als je wellicht wat onzeker bent in een groep, maar wel graag kennis wilt maken met deze manier van aan jezelf werken. Dit kan ook met een sessie mindfulness, je weg laten leiden door de stem
van je docent of ademhalingstechniek en diverse soorten meditatie.
New life yoga biedt meer dan 10 soorten yoga/ontspanningsmethoden aan die door diverse docenten worden gegeven, af te nemen via een rittenkaart of los in te boeken lessen.
Ze zijn de hele week open. Elke dag heeft een ander rooster met verschillende lessen.


New life Yoga is gevestigd in Dekker aan de Scheglaan 12 (hoofdingang).
In de tas vind je een waardebon waarmee u zelf met welke soorten yoga u kennis wilt maken.

 Actief tas Logos 9 Buurttuin de Zoete Aarde

Waar 70 jaar geleden een boomgaard met appels en peren werd aangeplant langs de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, vind je nu ontmoeting in het groen, midden in de woonwijk.
Buurttuin Zoete Aarde is een stadslandbouwbedrijf gerund door vrijwilligers. Het stichtingsbestuur Zoete Aarde bestaat uit creatieve doeners die samen genieten van de plek en haar gebruikers. In het tuinseizoen van april tot en met oktober wordt hier getuinierd en is het terras voor koffie & thee en de winkel met tuinoogst van 10.00 tot 16.00 uur bijna dagelijks geopend. Alle mensen die actief helpen om de tuin te laten bloeien volgen de seizoenen. Er is jaarrond wekelijks soep in de kas, er zijn workshops en mooie  evenementen, zoals een Urban Hippie markt, lichtjesavond in december en buurtdiners aan de lange tafel in de boomgaard en concertjes.

Met de bon in de tas kunt u heerlijk soep eten en gelijk kennis maken met dit pareltje in Zoetermeer. Ook vindt u een heerlijk potje huisgemaakte jam van de tuin.

 Actief tas Jannie schrijfavonturen

Schrijfavonturen.nl

Schrijfavonturen biedt ‘Schrijven vanuit je hart’ aan, het gaat daarbij niet om stijl, spelling of grammatica. In kleine groepen schrijf je aan de hand van een thema. Je ‘luistert naar je pen’ zonder daar een oordeel over te hebben. Deze manier van schrijven blijkt helend te zijn. Je voelt je al schrijvend en aan elkaar voorlezend steeds meer vrij. Er wordt veel gelachen en soms gehuild tijdens de schrijfworkshops. Accepteren dat alles wat er is er mag zijn en gehoord mag worden, daar gaat het over. Samen schrijven werkt verbindend en geeft elke keer weer
energie.
Nieuwsgierig? Zin om samen te schrijven? Er zijn workshops op verschillende plekken in Zoetermeer waaronder in de Groene Wij. Met de bon in de tas kunt u een workshop volgen.

13D2F5F5 9A0F 4544 9049 FEEBA05FCF6D
 

BodyStrong

Bij Bodystrong kun je terecht voor diverse trainingen en work-outs met als doel het behalen van je persoonlijke doel. Trainingen die Bodystrong aanbiedt zijn worden buiten gegeven, ook op locatie. De trainingen worden gegeven in groepsvorm, maar  duo of een op een training is mogelijk. BodyStrong Bootcamp is voor iedereen toegankelijk van beginnend tot gevorderd. Je kunt je eigen grens verleggen en jezelf blijven uitdagen.Bootcamp is een outdoortraining, waarbij je sport met de elementen van de natuur en de omgeving. Daarnaast train je  ook met materialen, zoals ropes, kettlebells, gewichten, ballen, elastieken en nog veel meer. De focus ligt op krachttraining in combinatie met conditietraining.
In de tas vindt je een waardebon voor 2 bootcamp lessen.

 Actief tas Logos 4 RAS catering & Best Donuts in Town

RAS catering is begonnen als een kleine cateraar maar inmiddels uitgegroeid tot een cateraar met meerdere locaties, waaronder bedrijven en een school. De ervaring die ze hebben opgedaan, gebruiken zij om je met een persoonlijke touch van dienst te zijn. RAS Catering heeft de wensen van de klant hoog in het vaandel. Zij onderscheiden zich door niet in pakketten hun diensten aan te bieden, maar dit geheel samen met de klant op te stellen, zowel zakelijk als particulier. De kracht die zij bezitten en die zij willen laten zien en beleven, is dat cateren en dienstverlening altijd zijn gebaseerd op de vraag van de opdrachtgever hoe groot of klein die opdracht ook is. RAS levert ook de heerlijke donuts van Best Donuts in Town.

Bij de tas krijgt u een doos van deze heerlijke donuts.

 Actief tas Logos 10 Otten’s Groenten en Fruithandel

Otten’s Groenten en Fruithandel is al 50 jaar een begrip binnen deze sector. Zij leveren aan diverse horecagelegenheden en instellingen waaronder ook Zoetermeerse bedrijven. Na jaren afwezigheid kunnen particulieren sinds vorig jaar ook weer genieten van het aanbod in
groenten en fruit dat Otten aanbiedt. Zij hebben op vrijdag een marktkraam op de wijkmarkt in Ypenburg, deze staat van 8.30-16.30 uur op het parkeerterrein aan de Steentijdsingel.

Bij de tas ontvangt u diverse versproducten.

 Actief tas Logos 7

Wecycle

Beter met de wereld en ons afval omgaan, dat is waar Wecycle voor staat. Als je een oud elektrisch apparaat of kapotte spaarlamp (e-waste) inlevert bij een Wecycle- inleverpunt, is dit niet het einde. Het is een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren.
Dit wordt daarom de circulaire economie genoemd. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland voor 75% van alle gemeenten de inzameling en recycling van e-waste regelt.

Wecycle sponsort verschillende soorten spelletjes die de speler bewust maakt van slim omgaan met het milieu. 

 Actief tas Logos 1

Ah XL

Albert Heijn XL is gevestigd in het Stadshart en telt 3000m2 aan aanbod. Waar u kan profiteren van alle producten die Albert Heijn aanbiedt en meer,zo zijn er diverse vers afdelingen binnen de winkel. Dat betekent heerlijk vers gebakken brood en broodjes en vers gesneden beleg of kaas.
Op de groenten afdeling vind je buiten de typisch Hollandsche groenten ook de exotische.Die allemaal vers worden gehouden door de mooie vernevel installatie. Er is ook een hele mooie sushibar waar de sushi bereid wordt terwijl u ondertussen uw boodschappen kan doen.
In het weekend kun je vaak genieten van heerlijke inspirerende recepten die door een kok in de winkel bereid worden.

De AH vestiging kent ruime openingstijden en er is voldoende parkeerplaats.
In de tas vindt u een AH verspakket

 Actief tas Logos 3

De Voorde

Museum De Voorde is een nieuw museum in het Stadshart, voortgekomen uit het oude stadsmuseum. Waar het oude museum zich vooral richtte op de stad, gaat het bij de Voorde vooral om de inwoners en hun verschillen en overeenkomsten. Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen maakt het museum inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken. En dat het ok is om jezelf
te zijn. Buiten de verschillende tentoonstelling biedt het museum vooral in de vakanties leuke activiteiten voor kinderen aan.Het museum kunt u vinden aan de Zuidwaarts 2 en is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00-17:00.
In de tas vind u Entreekaartjes voor het museum.

 image002

KDM design
Bij KDM Design vind je hippe en persoonlijke cadeautjes,
leuke shirts, mode- en woonaccessoires, met de hand gemaakt of met veel liefde voor jullie uitgezocht.
Naast bovenstaande kun je ook bij ze terecht voor het bedrukken van bedrijfskleding, beletteren van je (bedrijfs)auto of etalage/pand en het ontwerpen van flyers, posters, visitekaartjes of logo’s.Zij houden graag de laatste trends in de gaten, dagen zichzelf graag uit en vinden het leuk om nieuwe producten te bedenken. Zij staan open voor de ideeën van klanten. Alles is aan te passen naar wens en opdracht van de klant.In de tas vind je een bon om een persoonlijk glas te laten ontwerpen.

 blackbird bakery Blackbird bakery

Is een kleinschalige zuurdesem bakkerij in de Dorppstraat gerund door eigenaresse Merel. Naast brood kun je in de bakkerij terecht voor heerlijke zoetigheden, als cinnemon buns, rockyroad en brownies. Er is zelfs een heerlijke bijpassende kop koffie verkrijgbaar. Taarten zijn op bestelling verkrijgbaar. De bakkerij tovert elke week een heerlijk broodje of tosti op de toonbank tevoorschijn, vaak belegd met producten van lokale ondernemers.
In de tas vind je een waardebon om zelf een heerlijk brood uit te kiezen.
 logo wereldwinkel

Wereldwinkel

Een wereldwinkel is – kort gezegd - een winkel voor eerlijke handel (fair trade). Er zijn 238 wereldwinkels in Nederland. Loop er gerust eens binnen. De deuren staan open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie. De Wereldwinkel in de Dorpsstraat Zoetermeer heeft een breed assortiment aan fair trade producten van over de hele wereld. Regelmatig komen er nieuwe producten bij. Daarnaast verkoopt de Wereldwinkel ook producten die zijn gemaakt door mensen van een Sociaal leerbedrijf. In onze winkel is het heerlijk rondkijken en voor ieder wat wils. Van kruidenboter tot kaarsenstandaard, het is allemaal te vinden in onze winkel.

In de tas een waardebon en een fair trade beeldje. 

   
 Shirley logo

Shirley Weemeijer geeft met haar bedrijf SOT verschillende digitale trainingen o.a powerpoint,office en word.


Niet alleen voor diverse organisatie’s maar ook voor particulieren dit in huiselijke sfeer. Zien dat anderen plezier hebben in het ontdekken van de geheimen van Word, Excel en
Powerpoint geeft Shirley het gevoel dat ze haar kennis op een goede manier kan overbrengen. Microsoft wil nog wel eens wijzigingen doorvoeren waarvan ze denkt dat de
gebruiker dat prettig vindt. Daardoor gebeuren er dingen die men nu juist niet wil. Voor haar is een training geslaagd als ze bij mensen een hoop frustratie weg kan nemen. Hen
leren hoe ze op een makkelijkere en efficiëntere manier met deze software om kunnen gaan. En hopelijk kan ze op deze manier de mensen wat van haar plezier en passie
meegeven.
Deze kennis en progamma’s kunnen ook erg handig zijn om bijvoorbeeld een mooi fotoboek of filmpje te maken.


In de tas vindt u een bon voor een workshop

Bio Kitty

Kitty de verhalenvertelster

 

Kleine verhalen en grote verhalen voor kleine mensen en grote mensen.
Verhalen kunnen ontroerend zijn, grappig, spannend, interessant, fantasierijk en nog veel meer. Kitty Legtenberg is gek op een breed scala aan verhalen.Een speciaal plekje in haar hart hebben toch sprookjes, historische verhalen, mythen en sagen.Zij kan bestaande en bekende verhalen vertellen of nieuwe verhalen vertellen op verzoek.
Kitty vertelt verhalen voor elke gelegenheid, op feesten, jubilea, aan tafel, in de huiskamer op scholen en bij verenigingen.Neem een kijkje op haar site www.sijudeuil.nl om haar lijst aan verhalen te bekijken.
In de tas vind u een waardebon voor een verhaalsessie op locatie naar u keuze (uiteraard in Zoetermeer)

jessica

Dansschool Jessica Dansen

Dansen is voor iedereen, van jong tot oud en op elk niveau.
Bij dansschool Jessica biedt men vele soorten dansen van het echte Stijldansen
tot Latin moves.
Een heerlijk moment om even tot ontspanning te komen, je lijf los te maken en
wat nieuws te leren. Het aanbod van dansen is groot, zo ook de leeftijdscategorieën.
Kinderen kunnen terecht voor de kidsdance en ouderen met een loophulpmiddel zoals 
een rollator kunnen heerlijk mee zwieren tijdens rollatordansles.
Voor mensen met een beperking die graag actief blijven is er rolstoeldansen.
Ruim 300 m2 meter vloer en een gezellige sfeer vormen een optimale
omgeving om te dansen.
Daarnaast kunt u bij Jessica Dansen ook terecht voor dansdemonstraties,
dansworkshops, het instuderen van een bruiloftsdans, vrij dansen en leuke
dansfeesten. 
In de tas vindt u een bon om eens gezellig met de voetjes van de vloer te gaan.

 Jennifer

In Bloei

In Bloei is de praktijk van Jennifer Lexmond waar men terecht kan voor; Complementaire geneeskunde en holistische therapeutische coaching.
Dit voor kinderen, ouders en volwassenen. Zij bied een natuurlijke manier om naar jezelf te kijken en vanuit je innerlijk te werken aan je eigen genezings-verwerkingsproces. Naast coaching ook bied In Bloei ook massages, aromatherapie en acupressuur

Jennifer aan het woord:
"Het is mijn missie om bewustzijn, persoonlijke groei, inzicht en
verlichting bij zo veel mogelijk mensen te brengen. Om mensen in
contact te brengen met hun gevoel zodat zij hierop weer durven te
vertrouwen. Om oude pijn te helen en te transformeren
naar kracht en potentie."

In de tas vindt je een cadeaubon voor een coachsessie ‘kernverlangens en basisbehoeften’ voor een volwassen persoon

 jjmusichouse2

JJ Music House

JJ Music House is een persoonlijk initiatief van Aad en Barry van Jole en ontstaan vanuit de passie voor muziek, licht en geluid. Zij bieden ruimtes om zelf muziek te spelen en een podium voor optredens. Daarnaast verhuren zij apparatuur en beiden zij allee ruimte om een feest te organiseren. 
JJ Music House heeft vooral ook naam gemaakt met hun podiumcafe. Waar 100 tot 125 optredens per jaar gegeven worden door een diversiteit aan artiesten in verschillende muziekstijlen van rock, covers, blues etc. 
Beroemd zijn de wekelijkse jamavonden op de woensdag, waar iedereen bij kan aansluiten. 

In de tas vindt je kaartjes van een door JJ Music House aangeboden muziekavond

 lvr

LVR Breweries

Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van de naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf
eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken. Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland.

LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren. Ze laten zich inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden. Uit hun ketels zal nimmer een traditioneel Belgisch bier komen. Ze blijven hun zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.

praktijk uriel

Praktijk Uriël

De praktijk gevestigd in de Dorpsstraat, biedt verschillende behandelingen aan op het gebied van persoonlijke begeleiding en coaching. Hypnotherapie is daarbij een belangrijk element. Zo is er mogelijkheid om begeleid te worden in het stoppen met roken, een zwangerschapswens of een virtuele maagband.
Dit is maar een greep uit de behandelingen die aangeboden worden, niet alleen voor volwassenen, kinderen zijn ook van harte welkom. Kinderen van nu zijn gevoeliger, intuïtiever omdat er zoveel van ze wordt verwacht, vaak al op jonge leeftijd. Kinderen zijn heel gemakkelijk te hypnotiseren, al met een mooi of spannend verhaal. Daar gaan ze helemaal in op. De hypnotiseur neemt het probleem van het kind op in een verhaal, als ook hoe het probleem zich opgelost.
“Beter omgaan met strubbelingen uit het dagelijkse leven” is wat eigenaresse Simone graag samen met de cliënten wil bereiken. 

Schermafbeelding 2021 01 27 om 15.58.45

Groene Wij

Groene Wij is een centrum voor persoonlijke ontwikkeling, waar verbinding centraal staat en iedereen telt. Op dit moment zijn zij uitgegroeid tot een inspirerende broedplaats vol initiatieven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sociale cohesie en positiviteit. Zij werken met gemotiveerde sociale ondernemers en vrijwilligers met allen één gezamenlijk doel: met hun diensten zoveel mogelijk mensen verbinden en helpen. Groene Wij is de paraplu waaronder deze ondernemers kunnen ondernemen, een non-profit organisatie die doorgeeft wat ze ontvangen.
Op de Groene Wij kun je terecht voor yogalessen, meditaties, massages, sportlessen, therapieën, workshops, lezingen. De Groene Wij werkt niet alleen op locatie maar bezoekt met vrijwilligers verschillende locaties (bejaardentehuizen, Ipse de Bruggen) om deze een onvergetelijke dag aan te bieden. Zij geven graag door wat ze ontvangen. Geïnspireerd op het Pay-it-forward-principe.

logo kleintje foto

                     

 

Kleintje Fotografie
Kleintje fotografie is een jong startend bedrijf.Waar je terecht 
kunt voor een divers aanbod aan foto momenten.
Denk hierbij aan gezins-, familie, buiten shoots. 
Sinds kort is het ook mogelijk om fotokaarten te bestellen, 
Die bruikbaar zijn voor diverse aangelegenheden.
In de tas vind je een setje van deze leuke kaarten

                     


Schermafbeelding 2020 08 31 om 10.48.13

De Mokkenboer

Onze huisleverancier van de enige echte Zoetermeer
actief mok.De Mokkenboer is een door foto
Konijnenburg opgebouwd bedrijf in de corona periode. 
 In deze periode was een fotoshoot of studiowerk
doen grotendeels onmogelijk. Bij de mokkenboer kun je
terecht voor productie en verkoop van bedrukte
mokken (sublimatie) met tekst, foto of bedrijfslogo.
De mokken zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
Uiteraard is Foto-konijnenburg nog steeds bereikbaar voor opdrachten. (shoots,schoolfoto
en familie portretten) In de tas vind je de enige
echte Zoetermeer actief mok.

Schermafbeelding 2021 01 13 om 15.10.07

CLOU-Zoetermeer

Bied huiswerkbegeleiding , huiswerkklassen en bijles aan
voor basisschool kinderen, middelbare school scholieren
en studenten.CLOU is een tussenstation tussen school
en huis
en geeft de leerling een stuk ontspanning in het leren.
Hulp bij plannen en prioriteiten stellen geeft
overzicht en rust.Als je weet dat je morgen in de klas
komt en gewoon je huiswerk af hebt,
geeft dat rust. Thuiskomen en weinig tot geen huiswerk
hoeven te maken, geeft ook rust.
CLOU heeft een ervaren team van medewerkers,
bestaande uit docenten,  studenten en
onderwijsassistenten die allemaal hetzelfde denken
over de manier waarop wij kinderen willen leren leren.
CLOU denkt mee met de leerlingen en gaat, waar mogelijk,
flexibel om met de gemaakte afspraken.
In overleg is veel mogelijk. Als er plaats is kun je altijd op
een andere dag of tijd aanschuiven dan voorzien is.
Ook hier is stress niet nodig.
CLOU met de kennis van school en de warmte van thuis!

Logo van Fruity Fruits Fruity Fruits

Fruity Fruits is een online webwinkel voor
groente- en fruitproducten.
Zij specialiseren zich in het aanbieden
van diverse betaalbare boxen
zoals fruit-, maaltijd-, salade- en soep boxen.
Waarbij de klant alle producten
inclusief bereidingswijze aangeleverd krijgen.
Buiten de particuliere klanten richten ze zich
 op de zakelijke markt,
bijvoorbeeld het leveren aan bedrijfskantines
of relatiegeschenken.
Je kunt hierbij denken aan attenties voor medewerkers.
Vooral nu met het thuiswerken kan iedereen een gezond
tussendoortje goed gebruiken. Voor nu bezorgen ze
alleen nog op de dinsdag en vrijdag
uitsluitend  nog in de regio Zoetermeer en Den Haag.
dierenparadijs 't Dierenparadijs

‘t Dierenparadijs is jarenlang een bekend gezicht
in de Dorpsstraat.
In de winkel kun je een grote diversiteit aan dierenproducten vinden. Van voeding tot verzorging, van kauwen tot spelen.
Naast alle producten komt maandelijks de dierenarts langs in de winkel waarbij u uw dier kan laten vaccineren of chippen.
Vanaf april 2021 is er ook een inpandige trimsalon waar
uw huisdier terecht kan voor een goede was, kam en trimbeurt.
In de tas vind je naast een leuke mok ook een waardebon die je kunt besteden in de winkel.
rode kruis

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis Zoetermeer voor.
Dicht bij, als je op blaren loopt bij de Vierdaagse of als je
je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd.
Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent
gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg.
Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor
geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door
een modderstroom.

Voor jou en voor hen staan we klaar. Met het grootste
vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is
er altijd iemand bijje in de buurt.
Om je te helpen als je dat nodig hebt

Weet jij wat je moet doen bij een ongeluk?
Met de juiste handelingen voorkom je erger.
Gebruik de handige tools van het Rode Kruis om
eerste hulp te verlenen wanneer dat nodig is.
Volg een EHBO-cursus, online of klassikaal.
Download de EHBO-app en vind wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels.

allinone

Allinone feestjes.

Bij dit bedrijf gevestigd in de Dorpsstraat kun je werkelijk alles vinden om een feestje compleet te maken.
Ze hebben een groot assortiment aan kostuums voor verkoop en verhuur.
Aankleding nodig, je vindt hier je accessoires in allerlei thema’s van slinger tot grote props en een grote variatie ballonnen,
maar ook ballonnenbogen zijn verkrijgbaar. Een feestje opleuken met typetjes is voor Allinone geen enkel probleem.
Een kinderfeestje vieren op een aparte locatie, ze verzorgen het geheel in thema in hun kasteelkamer.

Schermafbeelding 2020 09 03 om 12.13.55

Dima Culinair


Dima Culinair wordt gerund door, Diana en Maria (DiMa)
de gedeelde passie is koken met elkaar en voor elkaar.
Zij brengen 2 culturen samen: Diana heeft haar roots
in de Hindoestaanse keuken en Maria heeft haar roots
in de Hollandse keuken. Er is ook de mogelijkheid om
een maaltijd bij Dima af te nemen.
Op vaste dagen koken zij verschillende maaltijden

Wat doet DIMA nog meer: Zij geven kookworkshops op locatie
met of zonder eigen keuken, voor diverse doelgroepen.
Het doel is om mensen bewuster te maken
van gezonde voeding en hen te laten ontdekken
waar de voeding vandaan komt.
Zij gaan in op de wensen van onze klanten.
In overleg leveren zij maatwerk. 
U vindt een waardebon in de tas tvw 1 maaltijd

  

Incidentele sponsors van de Actie(f) tas:

D&D van project Epos, Roby's knuffelpoppen en babypoppenkleertjes.

 

   

 jpg Actief tas november 2019   Actief tas JANUARI nw  actieftas  
Logo november-december 2019  Logo januari 2020  Logo januari 2021  

-advertenties-

-goede doel-