20230223 37091

Kunstenaar Marus van der Made, burgemeester Bezuijen en Kunstgarage Franx


Beeldend kunstenaar Marus van der Made is de winnaar van de Kunst- en Cultuurprijs Zoetermeer 2022. Hij ontving tijdens de feestelijke bekendmaking in het CKC het ‘Bronzen Visdiefje’ uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. Ook werden de prijzen van de New Town Kunstprijs uitgereikt.

De Kunst- en Cultuurprijs gaat jaarlijks naar een persoon of organisatie die zich op cultureel gebied onderscheiden heeft. Voor 2022 gaat de prijs naar beeldend kunstenaar Marus van der Made. Volgens de jury heeft Van der Made zich onderscheiden met zijn overzichtstentoonstelling in Franx Kunstgarage en het curatorschap van de openingstentoonstelling van Franx.

 20230223 37023  20230223 37066
 Optreden Theater na de Dam  Klimaatburgemeester Suzanne Verboon ontvangt de speciale 'ambtsketting'

Marus van der Made

Marus van der Made is een internationaal bekend en gewaardeerd kunstenaar, al 45 jaar lang. Zijn kunstvoorwerpen staan over de hele wereld, tot aan China, maar ook in Zoetermeer. In onze stad zorgde Marus bijvoorbeeld voor het ontwerp van de brug over de Leidsewallen en de huisstijl van het Stadstheater en het CKC. Tijdens de uitreiking, donderdag 23 februari in het CKC, gaf hij het aanwezige publiek een korte presentatie van zijn werk.

Ook de andere genomineerden, Milan van Weelden, Theater na de Dam van het Stadstheater, Janny van Maldegem en Eva's Verjaardag van Greg & Baud Productions, gaven korte presentaties of optredens.

 

Stimuleringsprijs

Kunstgarage Franx ging met de Stimuleringsprijs naar huis. De jury was onder de indruk van alle activiteiten en tentoonstellingen die Franx in korte tijd heeft weten te realiseren op de bijzondere nieuwe locatie aan de Dorpsstraat. Franx is volgens de jury daarmee op de goede weg en verdient een steuntje in de rug in de vorm van de Stimuleringsprijs.

 

 20230223 37093  20230223 37098
Winnaars en genomineerden Kunst en Cultuurprijs New Town Kunstprijs

Winnaars New Town Kunstprijs Zoetermeer

De New Town Kunstprijs werd uitgereikt ter ere van de 60e verjaardag van Zoetermeer als nieuwe stad. In 2022 was het 60 jaar geleden dat Zoetermeer groen licht kreeg van het rijk om te groeien van een dorp van 10.000 inwoners naar een stad met 100.000 inwoners. Nu in 2023 is deze New Town gegroeid naar zelfs heeft 127.000 inwoners. De kunstwerken laten prachtig zien hoe Zoetermeers hun nieuwe stad bekijken.

Marieke Enze en Jacqueline Klos winnen de New Town Kunstprijs Zoetermeer (NTKZ) in respectievelijk de categorieën Beeld en Woord. Sterre Catsburg won met haar tekening de NTKZ Scholierenprijs. De Educatieprijs ging naar de leerlingen van VSO de Keerkring klas 1a die samen nadachten over hun ideale school en daarvoor bekende Zoetermeerse gebouwen bekeken. Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan de makers van de ‘ambtsketting van de toekomst’ voor de klimaatburgemeester door Mia en Daan Haar. De awards werden uitgereikt door burgemeester Bezuijen. De kleurrijke awards zijn speciaal voor de NTKZ gemaakt door kunstenaar Tobias Becker Hoff.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-