Leerlingen ONC Parkdreef in Noorwegen voor het project dEmocRASMUSSinds eind januari heeft het Oranje Nassau College Parkdreef een officiële Erasmus Accreditatie, een erkenning voor internationale activiteiten en samenwerkingsprojecten. De accreditatie loopt tot 2027. “Het laat zien dat we duidelijke en toekomstbestendige plannen hebben voor internationalisering”, aldus Henry van der Vegt, coördinator internationalisering.

Een accreditatie maakt het eenvoudiger om subsidie aan te vragen voor internationale projecten en samenwerkingen. Van der Vegt: “Het laat ook zien dat we beschikken over de kennis en kunde om grote internationale projecten op te zetten. We zijn erg blij met deze erkenning. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen en ook onze collega’s internationale ervaringen opdoen. We willen hier de komende tijd verder mee aan de slag.”

Internationale projecten

De afgelopen jaren heeft het ONC al veel grote internationaliseringsprojecten georganiseerd met Europese partners. Leerlingen van mavo, havo en vwo werkten hiervoor samen met scholieren uit onder andere Duitsland, Zweden, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje, Slovenië en Denemarken. Samen hielden zij zich bezig met vraagstukken over democratie, duurzaamheid en welzijn van jongeren. Ook voor de komende jaren staan veel projecten op het programma. “Met scholen in Spanje en Portugal starten we een project over taal en met scholen in Duitsland organiseren we een project over Europees burgerschap”, vertelt Van der Vegt. “Met onze partners in Noorwegen en Italië zetten we het project over democratie voort.”

Accreditatie Erasmus+

Scholen voor voortgezet onderwijs en andere instellingen kunnen een keer per jaar een accreditatieaanvraag indienen bij Nationaal Agentschap Erasmus+. Geaccrediteerde organisaties hoeven vervolgens niet ieder jaar een aanvraag inhoudelijk te onderbouwen. Een aanvraag voor een nieuw budget voor mobiliteitsactiviteiten is dan voldoende.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-