BJHO1 blauwHet college wil aansluiten bij de landelijke bewustwordingscampagne ‘Ben je oké?’. Deze campagne richt zich op het tegengaan van seksueel ongewenst gedrag. Niet alleen op straat, maar ook in bijvoorbeeld de horeca.


Ben je oké? is een landelijke campagne, die al in meerdere steden in Nederland wijst op het tegengaan van seksueel ongewenst gedrag. Publiek wordt onder meer door posters gewezen op wat zij kunnen doen als ze zien dat iemand lastig gevallen wordt: bijvoorbeeld vragen of alles in orde is. De campagne start naar verwachting in het voorjaar, als mensen weer meer naar buiten, de straat op, gaan.

Daarnaast gaat Halt over dit onderwerp voorlichting geven op scholen. Het college onderzoekt verder welke acties nog meer kunnen worden genomen om straatintimidatie terug te dringen. Het voorstel van het college is een antwoord op een motie uit de raad van het Voorjaarsdebat 2022. Gevraagd werd om aan te sluiten bij de Haagse campagne tegen straatintimidatie en straatintimidatie op te nemen als thema in het nieuwe veiligheidsbeleid.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-