Bijeenkomst Markt 10 20 Susanne BoutOp de locatie van het voormalige stadhuis aan de Markt 10 vond op donderdagavond 9 februari een bijeenkomst plaats over ‘Markt 10 2.0’. En naar aanleiding van ideeën van inwoners voor een tijdelijke invulling van Markt 10 heeft een ontwerper concept-ontwerpen gemaakt die gepresenteerd werden.

De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van de motie ‘Geen Gat in de Markt’ van het PvdA-raadslid Susanne Bout. Vanuit het potje van de Raad is er een budget beschikbaar van maximaal 100.000 euro om een voorlopige voorziening te maken op de plek van Markt 10, waar eerst het stadhuis was gevestigd. Na het slopen van het stadhuis is een groot gapend gat ontstaan. Omdat er vermoedelijk op z’n vroegst pas in 2027 wordt begonnen met de bouw van een woontoren op deze plek, wordt er nu naar aanleiding van de motie van Susanne Bout gekeken naar een tijdelijke invulling. In een tent op de plek van de voormalige raadszaal hingen donderdagavond twee concept schetsontwerpen. Gedurende deze avond was er de mogelijkheid om op- of aanmerkingen te geven op de twee ontwerpen.

Daarnaast vond er ook de eerste participatieronde plaats voor het bouwen van de woontoren. Tijdens de bijeenkomst, waar veel inwoners op af zijn gekomen, konden er stickers en opmerkingen bij onderwerpen geplakt worden die zij belangrijk vinden. Ook konden ze in gesprek gaan met wethouder Jan Iedema, de gebiedsregisseur en diverse aanwezige ambtenaren en raadsleden.

Foto: Susanne Bout

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-