Central ParkIn het Centraal Park is, naast de bestaande kunst, ruimte voor een nieuw kunstwerk. Wilt u graag meedenken over hoe dit eruit zou kunnen zien en waar dit zou kunnen staan? Meld u dan aan voor de projectgroep 'Kunstopdracht Centraal Park'.

Het Dobbegebied is een uniek gebied, midden in het centrum van Zoetermeer. Doordat het gelegen is tussen het oude dorp en het Stadshart is het momenteel vooral een doorgangsplek. De gemeente wil dit gebied graag omvormen tot een verblijfsgebied en het gebruik van het gebied aanmoedigen, zodat mensen elkaar op deze plek kunnen ontmoeten en zich kunnen ontspannen. Er moet voor iedereen iets te beleven zijn: rust aan het water en in het groen, maar zeker ook gezelligheid en ruimte voor feestelijke bezigheden.

Beeldende kunst zorgt voor onderscheid

Beeldende kunst is een wezenlijk onderdeel van een omgeving waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Door kunst in opdracht te laten maken voor een speciale plek, kan Zoetermeer zich onderscheiden van andere steden. Een kunstwerk kan bijvoorbeeld een ontmoetingspunt of een opvallend markeringspunt zijn. Uiteraard moet het kunstwerk uniek zijn en een artistieke kwaliteit hebben, maar het moet vooral goed afgestemd zijn op de omgeving.

Om alle onderdelen van een kunstopdracht te verkennen, wordt nu per opdracht een projectgroep ingericht met inwoners, gebruikers en/of geïnteresseerden van de plek waar het komt. De leden van de projectgroep denken onder begeleiding van een projectleider en een professionele adviseur samen na over de locatie en de precieze opdracht voor het kunstwerk.

Het traject

Bent u geïnteresseerd? U hoeft geen ervaring of kennis te hebben op het gebied van kunst, iedereen kan meedoen. Als u meedoet, investeert u in totaal 12 tot 14 uur in dit project, verspreid over ruim een jaar.

Binnen deze tijd maakt u als eerste kennis met de projectleider en krijgt u uitleg over de aanpak. Vervolgens wordt gezamenlijk een kunstopdracht uitgeschreven en wordt een locatie gekozen. Daarna wordt uit een selectie van drie kunstenaars één kunstenaar de opdracht gegeven 3 schets ideeën te maken, die door de projectgroep worden beoordeeld. Tenslotte dient er voor het vervolgtraject, waarin het gekozen schetsidee wordt uitgewerkt tot een uit te voeren ontwerp, input te worden geleverd.

De bijeenkomsten met de projectgroep vinden meestal overdag plaats. Bent u een keer verhinderd, dan krijgt u de informatie via e-mail.

Meedoen?

Bent u een betrokken inwoner die graag wil meedenken over dit project? Stuur dan voor 1 maart 2023 een e-mail met een korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor meer informatie en vragen kunt u naar dit adres mailen. Alle informatie over Centraal Park vindt u op www.zoetermeer.nl/centraalpark

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-