aardbeving 1Bij HDV-Oranje, de Turkse moskee in de Schoolstraat, was dinsdagavond een gebedsbijeenkomst voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië. In veel kerken en gebedshuizen wordt deze zondag gebeden en worden (extra) collectes gehouden voor het getroffen gebied.

Namens de Zoetermeerse kerken hebben Ad van der Helm (RK Nicolaasparochie) en Flip Bakker (Beraad van Kerken) dinsdagavond mee gebeden met het bestuur van de HDV-Oranje. Shamier Madhar, voorzitter van het ILOZ (platform van alle geloofsgemeenschappen in Zoetermeer), sprak ook voor de andere geloofsgemeenschappen.

Na afloop van de korte gebedsbijeenkomst is gesproken over de impact van de grote aardbevingsramp op de grens van Turkije en Syrië. Emin Özdemir, voorzitter van de Turkse moskee, was dankbaar voor deze blijken van meeleven en steun. De moskee wil de slachtoffers vooral helpen door geld te doneren. Emin: “Er is bijvoorbeeld behoefte aan dekens, warme jassen. Als je die in Nederland koopt betaal je zo een paar tientjes. En daarbovenop komen nog de transportkosten. En vergeet niet de tijd die het kost om met zo’n transport het getroffen gebied te bereiken. En bedenk dat je voor die paar tientjes gemakkelijk twee keer zoveel dekens of jassen koopt in Turkije zelf. En dat die ook veel sneller ter plekke kunnen zijn.”

Steun geven kan via de algemene kanalen van de Noodhulpverlening (bijv. giro 555). Het kan ook via het kanaal van de Turkse gemeenschap in Zoetermeer: NL21 INGB 0006 1951 29, tnv. HDV-Oranje en met vermelding ‘Noodhulp aardbeving Turkije en Syrie’.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-