Voorleesdagen 1Op 25 januari 2023 zijn de ‘Nationale Voorleesdagen’ van start gegaan. De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren en is een initiatief van de Stichting Lezen.

Op basisschool Da Vinci hebben ze een eigen schoolbibliotheek, in de schoolbibliotheek kunnen de leerlingen van de groepen 3 t/m 8 wekelijks een boek lenen. Zelf een boek lezen of voorlezen is heel belangrijk, het bevordert de woordenschat, spelling en het begrijpend lezen. Het voorlezen in de klas is op deze school een dagelijks onderdeel van de dag bij de kleuters, het is goed voor de ontwikkeling en bevordert het leesplezier voor de leerlingen om zelf een boek te gaan lezen.

Op woensdag 1 februari mochten de leerlingen van de groepen 1 en 2 van basisschool Da Vinci in hun pyjama of onesie naar school gaan, zij genoten eerst in hun klaslokaal van het ‘Voorleesontbijt’, geregeld door de juffen en de Ouderraad van de school. Een super leuke start van deze schooldag en zodra alle kleuters hun buikjes vol haden gegeten gingen ze gezamenlijk naar de aula, waar Meester Wim, de directeur van de school ging voorlezen.

De kleuters luisterden aandachtig naar het verhaal uit het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, waarbij de interactie de leerlingen enthousiast maakte. Een leuke en leerzame start van de schooldag op basisschool Da Vinci.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-