dante en lucieWoensdag 8 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Dante Jongerius en Lucie Montbessoux (blokfluit en traverso). Op het programma staan fluitduo’s van Telemann en Kuhlau.

Dante Jongerius (Enschede, 2001) werd op veertienjarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent-opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg hij blokfluitles van Reine-Marie Verhagen en ontwikkelde hij zich op een tweede instrument, de traverso.

Dante studeert momenteel bij Kate Clark en Daniël Brüggen als onderdeel van zijn bachelor in Den Haag. Ook werd hij toegelaten tot het bijvak in orkestdirectie, geleid door Ivan Meylemans, die hij assisteert bij het Zeeuws Orkest. Dante kreeg masterclasses van beroemde blokfluitisten als Han Tol en Erik Bosgraaf en won prijzen in verschillende competities, waaronder het Prinses Christina Concours. Zijn reis naar Suriname als student-lid van Holland Baroque geldt als een van zijn meest memorabele muzikale ervaringen.

Lucie Montbessoux is een Franse fluitiste, momenteel woonachtig in Nederland. Na het verkrijgen van haar Diplôme National Supérieur in dwarsfluit, begon ze aan haar opleiding tot docent. Lucie streeft ernaar de nieuwsgierigheid in haar studenten aan te wakkeren en hun artistieke kant naar boven te halen om zo niet alleen hun spel maar ook hun persoonlijkheden verder te definiëren.

Toen zij haar staatsdiploma als fluitdocent had behaald, besloot Lucie haar studie te vervolgen door zich te specialiseren in de Oude Muziek. Dankzij haar contact met de Arma Barock Opera begon de liefde voor de traverso en besloot ze in Nederland te gaan studeren. Ze heeft hier inmiddels haar opleiding met succes afgesloten, zich verdiepend in de kunst van het bespelen van de traverso en zijn repertoire door de eeuwen heen, strekkend van de renaissance, door de barok, tot in de klassieke periode, onder toeziend oog van haar docenten Kate Clark en Wilbert Hazelzet.

Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-