Bomen bepalen (mede) het gezicht van de stad. Ze brengen leven in het straatbeeld en vergroten het gevoel van tevredenheid in de wijken. Om het aantal bomen in Zoetermeer zichtbaar te maken is er nu de bomenmeter die iedere dag het aantal bomen toont dat eigendom is van de gemeente.

IMG 3051 copyDaarnaast geeft het de maandelijkse stijging of daling weer vanaf juni 2022, omdat het huidige college heeft beloofd dat er aan het einde van de bestuursperiode meer bomen zijn dan aan het begin. “De bomenmeter stelt de gemeenteraad en alle inwoners in staat te zien hoeveel bomen de gemeente heeft”, licht wethouder Marijke van der Meer (Openbare Ruimte) toe. Hoewel de bomenmeter zich richt op aantallen, benadrukt de wethouder dat het bij het bomenbeleid niet alleen om kwantiteit gaat. “Kwaliteit is zeker zo belangrijk. We kijken goed naar het soort en type bomen bij het aanplanten ervan. Ook de locatie waar de nieuwe bomen worden geplant is van groot belang, zodat de bomen goed kunnen groeien en niet de fouten uit het verleden worden herhaald.”

Gemeentelijk onderhouden bomen

BomenmeterDe bomenmeter telt alleen de bomen die eigendom zijn van de gemeente en in de bebouwde wijken staan. De bomen die in de buitengebieden en parken staan, tellen niet mee voor deze bomenmeter want die bomen worden niet apart geteld. De bomen die staan in de tuinen van bewoners en organisaties tellen ook niet mee. Zoetermeer heeft in toenemende mate bomen die op leeftijd zijn en vanwege hun ouderdom of de veiligheid vervangen moeten worden door jonge aanplant.

De online bomenmeter

De bomenmeter is online te vinden op www.zoetermeer.nl/bomen en wordt iedere dag bijgehouden. De grootste veranderingen worden verwacht in het plantseizoen van oktober tot mei.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-