cadenza2 1Een nieuw woningencomplex aan de oostrand Stadshart, Cadenza 2, komt weer een stap dichterbij. Syntrus Achmea gaat hier 201 duurzame huurwoningen bouwen, met in het bovenste deel van de toren 20 koopwoningen.


Er komen 60 sociale huurwoningen voor jongeren tot 28 jaar in het complex, en een toren met 141 vrije sector woningen. Alle bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke daktuin. Veel aandacht is besteed aan duurzame mobiliteit met goede fietsparkeervoorzieningen en een parkeergarage met 72 plekken, waarvan zeven voor elektrische deelauto’s van We Drive Solar.

De gevel van het gebouw bestaat uit prefab hout skelet bouw elementen, die in combinatie met nieuwe isolatietechnieken zorgen voor minimaal warmteverlies. Daarnaast wordt de gevel van de laagbouw voorzien van herbruikbare steenstrips met een aanzienlijk lagere CO2 footprint dan baksteen.

“Deze acquisitie past uitstekend in de strategie van het Achmea Dutch Residential Fund”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “We voegen een flink aantal betaalbare, duurzame woningen toe waar grote vraag naar is. In combinatie met de uitstekende locatie in dit deel van de Randstad zijn deze woningen een prachtige versterking voor onze portefeuille.”

De woningen worden gerealiseerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Delft BV, naar een ontwerp van Moke Architecten. Start bouw is voorzien in de zomer van dit jaar. De oplevering vindt naar verwachting eind 2025 plaats.
Cadenza 2 ligt aan de Italiëlaan en staat al lange tijd leeg en klaar om bebouwd te worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-