20220603 32083Het Geldpunt, dat eind 2022 werd geopend, komt langzaam op stoom en voorziet in een behoefte. Er komen ongeveer 40% nieuwe hulpvragers bij het Geldpunt, die nog niet eerder hulp zochten. Wethouder Bouke Velzen wil het Geldpunt uitbreiden naar meer wijken.

Het Geldpunt is in december 2022 gestart in Seghwaert, aan de Petuniatuin 7, de inlooplocatie van inZet in Noordhove & Seghwaert. Bewoners kunnen hier iedere dinsdag inlopen met vragen over financiële problemen, maar ook vragen over energie, prijsstijgingen of mogelijkheden voor subsidies of bijdragen.
Wethouder Velzen: “We zien schrijnende situaties, van mensen die hun verwarming niet meer aan durven zetten uit angst voor de hoge energierekening, of mensen die geen geld meer hebben om eten te kopen tot aan huisuitzetting aan toe. De helft van de mensen die hulp komen vragen heeft werk, maar komt toch niet (meer) rond. Via het Geldpunt proberen we deze mensen te helpen met bijvoorbeeld een spoedprocedure voor aanmelding bij de Voedselbank, of een noodpakket.”


Geldpunt laagdrempelig

De gemeente heeft ook het GIP, Gemeentelijk Informatiepunt, waar mensen terecht kunnen met problemen en vragen, maar merkt dat de drempel om hier binnen te stappen hoger ligt. Velzen: “Mensen zijn toch een beetje bang om naar de gemeente te stappen met een probleem, de toeslagenaffaire heeft hier natuurlijk ook niet bij geholpen. Het Geldpunt is daarom niet bij de gemeente, maar in de wijk en ook onafhankelijk van de gemeente. Dat maakt het veel makkelijker om binnen te stappen en om raad te vragen, merken we.”
De gemeente wil het Geldpunt nu ook in andere wijken gaan opstarten, bijvoorbeeld in Buytenwegh, Meerzicht en Rokkeveen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-