laadpaal electrische autoDe gemeente heeft 128 nieuwe laadpaallocaties toegewezen. Na een samenspraaktraject met bewoners zijn 5 voorgestelde locaties vervallen. Op de andere locaties kunnen inwoners een aanvraag doen om een laadpaal te laten plaatsen.

laadpalen nieuw okt22Op dit moment heeft Zoetermeer 290 laadpalen in de openbare ruimte. De verwachting is dat begin 2024 er meer dan 400 laadpalen staan en dit aantal kan doorgroeien naar 550 in 2025. Op de Locatiekaart laadpalen van de gemeente Zoetermeer kun je zien waar de laadpalen in de buurt staan, waar er binnenkort één komt en waar een toekomstig laadpunt komt. Is er binnen 250 meter van uw woning nog geen laadpunt of geen laadpunt in voorbereiding, dan kunt u uw belangstelling aan de gemeente tonen via Laadpaal Nodig. Voor elke (aangevraagde) laadpaal wordt een apart verkeersbesluit genomen waartegen bewoners officieel bezwaar kunnen maken.

Zoetermeer behoort tot de top 10 van gemeenten die het meest vriendelijk zijn voor elektrische rijders. Dat blijkt uit onderzoek van ALD Automotive. De vijftig grootste gemeenten van Nederland zijn beoordeeld op laadpaaldichtheid, de kosten per kWh, de aanvraagduur voor een laadpaal, de minimale afstand tussen laadpalen en naar de online informatievoorziening over elektrisch rijden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-