engelse vlagDe website van de gemeente krijgt 'zeer binnenkort' een Engelstalige versie krijgen, zo laat de gemeente op twitter weten. Een Engelstalige versie van de site is al heel lang een wens, in februari 2020 werd een motie aangenomen waarin wordt gevraagd om een mogelijkheid voor Engels op de website.

“Een internationaal georiënteerde gemeente, zoals ook Zoetermeer is, kan niet zonder”, zegt D66-raadslid Esmael Zamani.  Er komen steeds meer bedrijven in Zoetermeer waar Engels de voertaal is, daarbij is de IT-sector met veel internationale studenten en expats belangrijk.  Als zij nu iets van de gemeente willen, moeten zij veel moeite doen en de website zelf gaan vertalen. De gemeente is in 2021 gestart met het vernieuwen van de gemeentelijke website, dit was vorig jaar in stappen uitgevoerd. Het laatste deel, het beschikbaar maken van informatie in het Engels, moet dus 'zeer binnenkort' worden uitgevoerd, al is nog niet bekend wanneer dit precies zou zijn.

website in Engels

Brussel

Overigens moet de gemeente wel van Europa. Brussel heeft gemeenten tot 2022 de tijd gegeven om ervoor te zorgen dat procedures en diensten voor alle eigen inwoners en ondernemers naar minstens één andere officiële Europese taal worden vertaald. Volgens de Europese Commissie moeten officiële websites toegankelijk zijn volgens de standaard van de 'single digital gateway' van Your Europe.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-