Op initiatief van burgemeester en wethouders van Zoetermeer hebben de G40 gemeenten een brief gestuurd aan minister Wiersma van onderwijs om aandacht te vragen voor het nieuwkomersonderwijs. Er is een tekort aan (NT2) leerkrachten, waardoor zij vrezen dat leerlingen straks niet meer naar school kunnen.

schrijflettersNaast de toestroom van kinderen uit Oekraïne verzorgt het nieuwkomersonderwijs ook de school voor statushouders en de opvang van het COA. In de brief aan de minister wordt gevraagd om extra geld, maar ook om het opleiden van extra NT2 leerkrachten. Het nieuwkomersonderwijs zou voor alle jonge vluchtelingen versoepeld moeten worden, zoals ook voor Oekraïense kinderen is gedaan. Voor Oekraïense leerlingen zijn uitzonderingen geldig waardoor het onderwijs op een andere manier ingevuld kan worden en ook studenten en andere onbevoegden les kunnen geven aan deze groep.
Daarnaast willen de gemeenten een overbruggingsvoorziening, voor de periode dat de jonge leerlingen op een wachtlijst staan en nog niet op een school terecht kunnen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-